point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 911

Eurovision 2018: Lista pieselor din Finala Națională

Suspans în această seară. De Dragobete vom afla finalistul naţional al concursului muzical Eurovision 2018. Show-ul va fi transmis, în direct, de postul public de televiziune începând cu ora 19:40.

După audiţiile live, din cele circa 40 de dosare depuse la concurs, în finala naţională s-au calificat 16 piese, scrie publika.md.

Reprezentantul Moldovei la Eurovision 2018 va evolua în cea de-a doua semifinală a ediției de la Lisabona, care va avea loc pe 10 mai 2018.

Artistul sau trupa care ne va reprezenta va concura cu reprezentanţii altor 17 state, printre care România, Rusia și Ucraina.

Prima semifinală, la care vor participa 19 țări, va avea loc în 9 mai, iar finala se va desfășura în 12 mai. Ordinea intrării ţărilor în concurs va fi stabilită ulterior de organizatori.

Portugalia găzduiește ediția din acest an a concursului, după victoria de anul trecut a reprezentantului ei, Salvador Sobral.

În 2017, Moldova s-a clasat pe locul trei. Băieții de la SunStroke Project au cântat piesa "Hey Mamma" şi au reuşit cea mai bună performanţă a ţării noastre în această competiţie.

Piesele care s-au calificat în finala națională a concursului Eurovision 2018:

Ruslan Tsar - Come to life 

Vera Țurcanu - Black Heart

Viorela - The gates of love

Felicia Dunaf - Alien

Doinița Gherman - Dance in flames

Nicoleta Sava - Esencia del Sur

Anna Odobescu - Agony

SandyC & Aaron Sibley - Once upon a time

DoReDos - My lucky day

Cobîlean Constantin - Numai tu

Che MD - Inima-n stângă

Ilia Soroceanu & Dasha DaGro - Minds & Veins

Bella Luna - Moments

Lavina Rusu - Altundeva

Tolik Broken - Glass