point news
Новости
  • 1
  • 1
  • 756

”Greșeala” Serviciului Fiscal l-a lăsat fără peste 25.000 de lei

A rămas „din greșeala” Serviciului Fiscal fără peste 25 de mii de lei. Foto: Radio Chisinau
A rămas „din greșeala” Serviciului Fiscal fără peste 25 de mii de lei. Foto: Radio Chisinau

Un om de afaceri din Republica Moldova a descoperit cu stupoare, la începutul lunii iunie curent, că de pe contul uneia dintre firmele sale a dispărut jumătate din sumă.

Este vorba de Alexandru Slusari, președinte al Asociației „UniAgroProtect” până la începutul primăverii 2017, care este proprietarul a două firme – una se ocupă cu intermedierea procurărilor de semințe de floarea-soarelui și porumb, iar a doua activează în domeniul asigurărilor agricole, scrie independent.md.

În încercarea de a afla ce s-a întâmplat, omul de afaceri a descoperit că e vorba de o „greșeală” a Serviciului Fiscal de Stat, oficiul din sectorul Râșcani al capitalei, care la deposedat de o sumă de peste 25 de mii de lei.

Acum, va trebui să aștepte cel puțin jumătate de an pentru a-și recupera banii: „Problema este că statul face greșeala în 10 secunde, dar recuperarea materială a acestei greșeli durează foarte mult”, spune Alexandru Slusari în interviul, acordat Buletinului „Bugete fără secrete”.

„Acum sunt două soluții pentru rezolvarea acestei probleme – sau eu scriu cerere și solicit ca acești bani să fie utilizați pentru impozitele ulterioare, lucru care nu îmi convine, fiindcă e vorba de o sumă foarte mare. A doua variantă este să scriu o cerere, ceea ce am făcut deja, prin care solicit întoarcerea banilor. Doar că, pentru întoarcerea banilor, fiscul trebuie să vină, să facă un control, să analizeze nu știu ce… Chiar dacă ei recunosc că au greșit, așa e procedura”, mai spune omul de afaceri.

Alexandru Suslari a fost nevoit să facă un împrumut de mărimea sumei care a fost sustrasă de pe cont, minus impozitele pe care trebuia să le achite pentru al doilea semestru, și așa a ieșit din situație temporar. „Să nu fi fost această soluție, situația era aproape catastrofală”, susține afaceristul.

Alexandru Suslari consideră că în acest caz este vorba de incompetență, neatenție, haos. „Funcționarii trebuie să fie competenți. Dacă acum se face reorganizare la fisc, să fie făcută încă o dată testările și să rămână doar profesioniștii care sunt atenți”, conchide omul de afaceri.

1 comentarii. adaugă
cristaliceschi 12 iulie 2017, 13:04 block
cristaliceschi
cristaliceschi
12 iulie 2017, 13:04

ASTIA DE LA FISC SAU FIGANIT CU TATU NUI LASATI CA PE URMA SE SUE IN CAP

1
înainte →
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!