Point.md logo
Новости
21 Ноября 2011, 10:33
30344

Incredibil! Au impus „mireasa” să cerşească pentru a aduna bani de nuntă

21 Ноя 2011
3344

Un cuplu familial este invinuit de Procuratura de trafic de copii. Astfel capul familiei împreună cu soţia sa şi feciorul de 17 ani, sub pretextul încheierii căsătoriei între fiu şi o minoră de 16 ani, au recrutat-o pe ultima în scopul practicării cerşetoriei. În fapt, învinuiţii au venit la domiciliul minorei din or.Orhei şi au cerut mâna fetei, solicitînd de la bunica care avea instituită tutela asupra copilului acordul de a-i permite ieşirea din Republica Moldova. Potrivit acestora fata urma ...

Un cuplu familial este invinuit de Procuratura de trafic de copii. Astfel capul familiei împreună cu soţia sa şi feciorul de 17 ani, sub pretextul încheierii căsătoriei între fiu şi o minoră de 16 ani, au recrutat-o pe ultima în scopul practicării cerşetoriei.

În fapt, învinuiţii au venit la domiciliul minorei din or.Orhei şi au cerut mâna fetei, solicitînd de la bunica care avea instituită tutela asupra copilului acordul de a-i permite ieşirea din Republica Moldova.

Potrivit acestora fata urma a fi angajată „la un lucru bine plătit” în or.Moscova din Federaţia Rusă ca să adune bani pentru nuntă.

Bunica, fiind înşelată despre adevăratul scop al plecării, a semnat declaraţia autentificată notarial precum că permite ieşirea copilei din Republica Moldova.

În aceiaşi zi, învinuiţii au organizat transportarea victimei în or.Moscova, procurînd bilete la trenul Chişinău-Moscova, iar apoi cu cursa avia „tinerii însurăţei” s-au deplasat în or.Habarovsk.

După ce au adăpostit fata într-un apartament unde locuiau mai multe persoane, aplicînd violenţa fizică şi psihică au impus-o să cerşească pe străzile or.Habarovsk, iar banii obţinuţi din cerşit fiind transmişi „socrilor” care au rămas în Republica Moldova.

Tatăl şi mama „mirelui” dirijau cu activitatea infracţională prin telefon, dînd sfaturi şi încurajîndu-şi feciorul să constrângă minora să cerşească.

Ulterior, pe motiv că fiul învinuţilor a intrat în vizorul organelor de drept din or.Habarovsc, fiind suspectat de activităţi ilegale, a fost instructat de părinţi să transporte minora în or.Vladivostok, unde din nou să fie impusă să cerşească.

Potrivit procurorilor victima a fost eliberată la 18.07.2011, cînd învinuiţii au aflat că copilul este căutat de organele de drept ale Republicii Moldova.

Cauza penală pe numele mamei şi tatălui „mirelui„ a fost transmisă pentru examinare în fond la Judecătoria sect.Centru, în privinţa lor fiind aplicată măsura preventivă arestarea.

În privinţa fiului materialele au fost disjunse într-un dosar separat, ultimul fiind anunţat în căutare.