Astfel, femeile transgender sunt excluse din această definiție juridică, relatează euronews.com.
Nemulțumiți de implicațiile acestei hotărâri asupra drepturilor persoanelor transgender, protestatarii s-au adunat într-o „demonstrație de urgență”. Participanții au fluturat steaguri și au afișat pancarte cu mesaje precum „Femeile trans sunt femei” și „Drepturi pentru persoanele transgender acum”.
„Este un moment îngrozitor când ți se iau drepturile”, a declarat Sophie Gibbs, o tânără transgender de 19 ani. „Mi-e greu să accept că trăim într-o societate care pare progresistă, dar este dispusă să adopte o decizie atât de periculoasă și dăunătoare”.
Curtea Supremă a Regatului Unit a stabilit că termenii „femeie” și „sex” din Legea Egalității din 2010 se referă exclusiv la femeile biologice și la sexul biologic. Decizia a fost luată în contextul unei legi adoptate de Parlamentul Scoției în 2018, care prevedea că cel puțin 50% din membrii consiliilor de administrație ale instituțiilor publice trebuie să fie femei, o cotă ce includea anterior și femeile transgender cu certificat de recunoaștere a genului.
Potrivit recensământului, aproximativ 116.000 de persoane din Marea Britanie se identifică drept transgender, iar în jur de 8.500 de persoane au obținut un certificat oficial de recunoaștere a genului.
Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.