Motivele care au stat la baza acestei alegeri sunt economisirea banilor, lipsa problemelor cu proprietarii și eliminarea completă a grijilor casnice, scrie focus.ua.
Hu Weiwei, un jucător profesionist de e-sport în vârstă de 24 de ani, a declarat pentru publicația Sixth Tone că pentru el, a locui într-un hotel este o modalitate de a evita anxietatea socială și stresul constant cauzat de interacțiunea cu proprietarii apartamentelor închiriate. Cu 2.500 de yuani pe lună, el beneficiază de o locuință complet întreținută, cu utilitățile incluse, curățenie zilnică și o locație convenabilă.
„Nu trebuie să plătesc garanție, să semnez contracte dubioase sau să alerg prin magazine. Aerul condiționat funcționează non-stop, curățenia e inclusă, iar tot ce-mi trebuie e aproape — metrou, mâncare și magazine”, subliniază Hu.
O opinie similară are și Tang Miaomiao, o studentă de 22 de ani. Potrivit ei, cazarea pe termen scurt la hotel o scapă de comisioanele agențiilor și vine la pachet cu o atmosferă surprinzător de caldă, personalul pregătește colțunași de sărbători și își amintește că la micul dejun preferă tăiețeii.
Experții spun că interesul pentru acest stil de viață a început în perioada pandemiei de COVID-19, când hotelurile și-au adaptat modelul de afaceri pentru cazare pe termen lung. Wu Ben, conferențiar la catedra de turism a Universității Fudan din Shanghai, consideră că pentru hoteluri este o situație avantajoasă, clienții se plâng mai puțin, iar camerele sunt ocupate chiar și în afara sezonului turistic.
Chiar și cazarea în hoteluri de lux, cum ar fi Marriott Shanghai, la un preț de 10.000 de yuani, poate fi rentabilă dacă se iau în calcul economiile la parcare, confortul și serviciile suplimentare, precum accesul la sală și bonusurile pentru oaspeții fideli.
Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.