Aproape una din cinci femei are dificultăți în a-și cumpăra produse de primă necesitate, precum alimente, după divorț, ceea ce reprezintă de două ori mai mult decât aceeași cifră în cazul bărbaților, informează incrussia.ru.
Potrivit L&G, în 51% dintre cuplurile care au divorțat, femeile au fost dependente financiar de soții lor în timpul căsătoriei, iar în 24% dintre cazuri femeile au fost principalul întreținător de familie.
Potrivit studiului, una din cinci femei se întoarce la muncă după divorț, dar femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbații să reducă orele de lucru pentru a avea grijă de copii și sunt de două ori mai predispuse să comunice dificultăți în combinarea muncii cu îngrijirea copiilor.
Experții L&G au subliniat problema neincluderii economiilor de pensii în împărțirea bunurilor, ceea ce poate duce la o scădere pe termen lung a nivelului de trai al femeilor. Riscul provine din faptul că, la momentul pensionării, femeile au jumătate din economiile de pensii ale bărbaților. Acest lucru se datorează faptului că bărbații economisesc pentru pensie pe o perioadă mai lungă de timp.
Conform studiului, doar 13% dintre cuplurile care divorțează iau în considerare pensiile în calculele lor financiare, mult mai puțin decât numărul cuplurilor care iau în considerare valoarea locuinței comune (50%). În același timp, 28% dintre femei renunță la orice pretenție privind pensia partenerului lor, față de doar 17% dintre bărbați.
Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.