Rămășițele au fost descoperite în octombrie, în timpul reconstrucției unui teren de fotbal. Săptămâna aceasta, experții de la Muzeul din Viena au prezentat pentru prima dată descoperirea lor. Potrivit cercetătorilor, rămășițele din Imperiul Roman sunt extrem de rare, deoarece, până în secolul al III-lea după Hristos, corpurile erau de obicei incinerate, mai degrabă decât îngropate. Cadavrele au fost probabil înmormântate într-o groapă comună în grabă după bătălie, relatează theins.ru cu referire la wienmuseum.at.
„Nu există descoperiri comparabile în contextul războiului roman. Există câmpuri de luptă uriașe în Germania unde au fost găsite arme. Dar descoperirea morților este unică pentru întreaga istorie romană”, a declarat Michaela Binder, care a condus săpăturile arheologice, citată de DW.
În apropierea Vienei moderne, este, de asemenea, prima astfel de înmormântare din epoca romană, susțin arheologii.
Cercetătorii înclină să creadă că locul a fost câmpul de luptă al legionarilor romani, probabil cu triburile germanice. În mormânt au găsit arme și fragmente de armură tipice legionarilor romani. În viitor, arheologii speră să stabilească din ce armată făcea parte fiecare dintre războinici prin efectuarea de teste ADN și alte cercetări.
Faptul că a fost vorba de o bătălie și nu de o execuție în masă sau de efectele unei epidemii indică faptul că mormântul conține doar schelete masculine cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Fiecare dintre ele prezenta semne de răni provocate de arme complet diferite. În total, 150 de schelete de la mijlocul secolului I până la începutul secolului al II-lea au fost găsite în groapa comună.
Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.