Potrivit serviciului de presă al Biroului politici de reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, el a făcut această declarație în cadrul unei întrevederi de luni cu reprezentantul UE în procesul de reglementare transnistreană, Dorota Dlouchy-Suliga, și ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, transmite infotag.md.
Potrivit informațiilor, părțile au discutat despre „activitatea formatelor de negocieri privind reglementarea transnistreană, mai multe subiecte de actualitate de pe agenda dialogului, printre care respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului, înlăturarea obstacolelor în calea liberei circulații, necesitatea abținerii de la impunerea plăților ilegale agricultorilor din raionul Dubăsari, asigurarea activității școlilor cu predare în limba română în condiții corespunzătoare”.
„Serebrian a lăudat eforturile Chișinăului de a menține dialogul și stabilitatea pe fondul crizelor cu care se confruntă Republica Moldova, precum și de a aborda problemele cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. El a subliniat rolul UE în asigurarea condițiilor pentru coerența proceselor de reintegrare a țării și de integrare europeană, care trebuie promovate în paralel", precizează declarația serviciului de presă al Biroului politici de reintegrare.
Anterior, Serebrian a vorbit despre necesitatea de a spori rolul și implicarea Uniunii Europene în procesul de reglementare transnistreană. El a explicat acest lucru prin faptul că Moldova a devenit candidată la aderarea la UE și își negociază aderarea la Uniune.
Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.