În cadrul studiului, cercetătorii au analizat biochimic mostre de orez brun și alb, disponibile în supermarketurile din SUA. Rezultatele au arătat că în Statele Unite, proporția de arsenic anorganic din orezul alb era de 33%, în timp ce în orezul brun, de 48%. De asemenea, s-a constatat că orezul provenit din alte țări conține niveluri și mai ridicate de arsenic, potrivit gazeta.ru.
Specialiștii subliniază că arsenicul anorganic este mai toxic decât cel organic și se elimină mai greu din organism. Arsenicul organic este întâlnit, de exemplu, în fructele de mare și alte alimente. Orezul, în general, conține de aproape zece ori mai mult arsenic decât alte cereale, întrucât este cultivat frecvent pe câmpuri inundate, un mediu care favorizează absorbția arsenicului din sol în plante.
Expunerea constantă la arsenic pe parcursul vieții poate crește riscul de apariție a cancerului. Totuși, adulții nu ar trebui să „se teamă” de orezul brun, acesta devine periculos doar dacă este consumat zilnic și în cantități mari. În schimb, este recomandat ca acest produs să fie introdus cu prudență în alimentația copiilor, deoarece aceștia consumă mai multă hrană în raport cu greutatea lor corporală, ceea ce sporește automat și nivelul de expunere la arsenic.
Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.