Acest concluzie a fost realizată pe baza unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din statul Pennsylvania. Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics, transmite naukatv.ru.
Cercetătorii au colectat date de la 143 de copii și au descoperit că somnul neregulat este asociat cu o impulsivitate crescută. Acest lucru este valabil mai ales atunci când părinții nu adormeau copiii la o oră fixă, de exemplu, din cauza muncii de seară.
În cadrul studiului, copiii purtau monitoare care urmăreau timpul de adormire, trezire și calitatea somnului. Datele au fost comparate cu comportamentul copiilor în situații de stres. Cercetătorii au observat cum copiii reacționează la frustrare, atunci când nu pot obține jucăria dorită, și cum interacționează cu părinții lor în timpul activităților comune. S-a dovedit că, cu cât timpul de somn al copilului era mai constant, cu atât el își reglează mai bine emoțiile.
Copiii care aveau ora de culcare diferită cu doar 20 de minute aveau un control mai bun asupra lor înșiși decât cei care se culcau la ore diferite, cu o diferență de două ore. Aceștia din urmă aveau mai frecvent ieșiri de furie și se comportau obraznic cu părinții.
Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.