Anunță o știre
+
Categorii
subiecte
Alegeri-2025
Criza gazelor
Bălți
Eurovision-2025
Inventatori din R. Moldova
Support
(+373) 22 888 002
info@point.md
Plasare de publicitate
(+373) 22 888 966
sales@simpals.com
Point.md logo

Bănci:

MDL
usd
17.203
eur
19.571
Main > novosti > nauka > nazvan sposob prodlit zhizn bez polnogo otkaza ot alkogolia
Alegeri-2025
Știri: 47
Criza gazelor
Știri: 239
Bălți
Știri: 5532
Găgăuzia
Știri: 10621
Chișinău
Știri: 410
Nu războiului
Știri: 129
Transnistria
Știri: 34515
Ucraina-Rusia
Știri: 7477
Cutremure
Știri: 958
Limba rusă
Știri: 281
Știri pozitive
Știri: 1710
29 Aprilie 2025, 18:42
7 949
Copiază linkul
Link copiat

O metodă de a prelungi viața fără a renunța complet la alcool, descoperită

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au descoperit că exercițiile fizice regulate minimizează o parte din efectele negative ale consumului de alcool la o vârstă tânără.

O metodă de a prelungi viața fără a renunța complet la alcool, descoperită.
O metodă de a prelungi viața fără a renunța complet la alcool, descoperită.

Studiul se bazează pe un fapt științific deja cunoscut, abuzul de alcool crește riscul de dezvoltare a cancerului și a bolilor cardiovasculare și reduce speranța de viață. Chiar și după încetarea consumului de alcool, efectele pot persista pe o perioadă lungă de timp. Cercetătorii au decis să verifice dacă activitatea fizică poate atenua acest impact, transmite gazeta.ru.

În cadrul experimentului, 37 de șoareci de laborator au fost împărțiți în patru grupuri, în funcție de stilul de viață: cu alcool și fără sport, cu alcool și sport, fără alcool și fără sport, fără alcool și cu sport. La vârsta de șase săptămâni (echivalentul vârstei de adult tânăr la oameni) - cercetătorii i-au determinat pe rozătoare să imite comportamentul „tipic tinerilor”, după care toate animalele au continuat să ducă un stil de viață normal până la sfârșitul duratei naturale de viață.

Rezultatele au arătat că șoarecii care consumau alcool și duceau un stil de viață sedentar aveau o durată de viață semnificativ mai scurtă. Totuși, la cei care combinau consumul de alcool cu activități fizice zilnice, acest indicator a fost comparabil cu grupul de control, care nu consumase niciodată alcool.

„Recomandăm tinerilor care consumă alcool să acorde atenție activității fizice aerobice regulate pentru a minimiza posibilele daune”, a precizat conducătorul studiului, Avery Tangem. „Exercițiile de acest tip au un efect benefic asupra organelor afectate de alcool – creier, ficat și mușchi.”

Cercetătorii au subliniat că datele obținute pot constitui baza pentru viitoare cercetări cu participanți umani. Autorii intenționează să efectueze experimente suplimentare pentru a studia efectul exercițiilor fizice în diferite perioade ale vieții.

Acum ne puteți urmări și pe TelegramFacebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.

Sursă
Ai găsit o greșeală în text? Selecteaz-o și apasăctrl + enter
Ai găsit o greșeală în text?Anunță-ne!