Point.md logo
Новости
26 Июля 2010, 12:43
10525

Medicii susţin că bebeluşul, care a murit înecat la botez, putea fi salvat!

26 Июл 2010
1525

Tragedie de nedescris pentru o familie din comuna Mihăileni, Republica Moldova! (vezi: http://www.point.md/News/Read.aspx?NEWSID=115167) Un bebeluş de o lună şi jumătate a murit, chiar în timpul botezului, după ce preotul Valentin Ţarălungă l-a scufundat în cristelniţă, scrie libertatea.ro. Medicii susţin că băieţelul ar fi putut fi salvat, dacă i se acorda primul ajutor. Alina Vacarciuc, naşa copilului, afirmă că preotul a fost imprudent atunci când l-a băgat în apă. “I-am spus preotului să îi ...

Tragedie de nedescris pentru o familie din comuna Mihăileni, Republica Moldova!

(vezi: http://www.point.md/News/Read.aspx?NEWSID=115167)

Un bebeluş de o lună şi jumătate a murit, chiar în timpul botezului, după ce preotul Valentin Ţarălungă l-a scufundat în cristelniţă, scrie libertatea.ro.

Medicii susţin că băieţelul ar fi putut fi salvat, dacă i se acorda primul ajutor. Alina Vacarciuc, naşa copilului, afirmă că preotul a fost imprudent atunci când l-a băgat în apă. “I-am spus preotului să îi acopere nasul copilului, că plângea îngrozitor! Mi-a zis să tac din gură, că ştie el ce face”, mărturiseşte femeia. Şi tatăl copilului, Dumitru Gaidău, acuză preotul de neglijenţă. “Nu i-a pus mâna la guriţă, aşa cum se procedează cu cei mici, când sunt băgaţi în apă. I-a pus mâna la burtă şi după cap, apoi l-a scufundat de trei ori în apă”, a declarat bărbatul. După îmbăiere, micuţul a început să horcăie, iar medicii care au venit la faţa locului nu l-au putut salva.

Preotul neglijent, urmărit penal

“Copilului i-a pătruns apa în căile respiratorii. Dacă cineva ar fi ştiut să îi acorde măsurile de prim ajutor, de compresiune a toracelui, acum, cel mai probabil că ar fi trăit, deci putea fi salvat”, ne-a declarat Laurenţiu Luca, directorul clinicii Puls. Legiştii au stabilit că bebeluşul a murit din cauza unei asfixieri mecanice prin înec. Procurorii au început urmărirea penală a preotului.

Caz identic, anul trecut, la Sibiu în România.

O tragedie asemănătoare s-a petrecut anul trecut, în octombrie, la Sibiu. Un copil de şase săptămâni din Haşag a intrat în stop cardio- respirator, după ce a fost scos din cristelniţă. Familia copilului nu a depus însă plângere împotriva preotului.