point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 512

59 de persoane au fost amendate pentru contravenții în domeniul comunicațiilor electronice

ANRCETI: 59 de persoane au fost amendate pentru contravenții
ANRCETI: 59 de persoane au fost amendate pentru contravenții

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (ANRCETI), în calitate de organ de constatare a contravențiilor în domeniile din competența sa, a sancționat, în anul 2017, 59 de persoane fizice și juridice pentru comiterea contravențiilor în domeniul comunicațiilor electronice.

Printre cei sancționați sunt 17 persoane fizice care s-au conectat neautorizat sau au admis conectarea neautorizată la rețelele de televiziune prin cablu. Amenda a oscilat de la 30 la 90 de unități convenționale (1 u.c. este egală cu 50 de lei), transmite IPN.

28 de furnizori de rețele și servicii de comunicații electronice au fost amendați pentru nerespectarea condițiilor de autorizare generală a furnizării rețelelor și serviciilor respective. Amenda a oscilat de la 120 la 240 de unități convenționale.

ANRCETI a mai aplicat amenzi, între 120 și 300 de unități convenționale, pentru executarea lucrărilor în domeniul comunicaţiilor electronice fără acordul proprietarului terenului sau al unui alt bun imobil, ori în lipsa hotărârii judecătoreşti privind executarea acestor lucrări, pentru utilizarea fără licență și fără permis tehnic a canalelor/frecvențelor radio, pentru încălcarea regulilor de protecție a liniilor și instalațiilor de comunicații electronice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 169,5 mii de lei. Plățile sunt încasate integral în bugetul public național.