Point.md logo
Новости
20 Октября 2015, 14:29
1205387

Usatîi a „părăsit” Moldova, dar revine cu înregistrări

20 Окт 2015
125387
Usatîi a „părăsit” Moldova. Foto: unimedia.info
Usatîi a „părăsit” Moldova. Foto: unimedia.info

Acum câteva minute liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a părăsit Republica Moldova. acesta a fost văzut îmbarcându-se la cursa de la 13:50, în avionul care a decolat de la Chișinău spre Moscova.

Ulterior Renato Usatîi a postat pe pagina de facebook o înregistrare video în care spune că pleacă de urgență la Moscova pentru câteva zile, în care să pregătească niște înregistrări video, care să apară pe internet în cazul în care acesta va fi arestat.

Ținem să precizăm că Procuratura Generală a anunțat astăzi că a deschis un dosar penal pe numele lui Renato Usatîi după ce acesta a publicat pe contul său de Youtube mai multe înregistrări ale convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat și Ilan Shor. 

Dosarul a fost deschis sub aspectul comiterii infracțiunii de violare a dreptului la secretul corespondenţei. În cadrul investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală urmează a fi stabilite circumstanțele colectării, deținerii și difuzării convorbirilor respective, precum și alte eventuale fapte infracționale cu referință la circumstanțele descrise.