Подписывайтесь на новости в

Point.md logo
6 Мая 2015, 18:16
946

Petru Lucinschi vorbește despre apariția numelui său în raportul Kroll

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, recunoaște că a cumpărat acțiuni la „Unibank” din bani împrumutați.

Petru Lucinschi, recunoaște că a cumpărat acțiuni la „Unibank” din bani împrumutați. Foto: mesal.md
Petru Lucinschi, recunoaște că a cumpărat acțiuni la „Unibank” din bani împrumutați. Foto: mesal.md

Aceștia ar fi fost luați de la Ilan Shor - 4,8 mln lei și alte 1,5 mln de euro de la firme asociate acestuia. Potrivit lui Lucinschi, acesta a achiziționat acțiunile în speranța ca să câștige ulterior din vânzarea acestora, informează UNIMEDIA.

„Aștept să scap de toată chestia aceasta fiindcă n-am avut nici un bănuț câștig, nici un credit”, spune Lucinschi, susținând că îl cunoaște pe Ilan Shor „de la 3 ani”, datorită tatălui decedat al acestuia cu care a fost prieten.

Declarațiile au fost făcute de Petru Lucinschi într-un interviu pentru Europa Liberă

Fostul președinte al țării spune că a devenit acționar la Unibank la îndemnul și cu sprijinul financiar al omului de afaceri Ilan Shor, care la moment este cercetat în arest la domiciliu în cazul dispariției a zeci de miliarde de lei de la trei bănci, inclusiv Unibank.

„Din 2013, insistam, vindeți aceste acțiuni, pentru că simțeam că se întâmplă în sistemul bancar fel de fel și de ce ar trebui să fie numele meu declinat?” a declarat Petru Lucinschi pentru sursă.

Raportul Kroll, care a fost dat publicității, sugerează tranzacții între firmele asociate cu Ilan Shor și Banca Socială, Unibank și Banca de Economii, bănci din care au dispărut zeci de miliarde de lei.

Mai mult, fostul președinte spune că a fost „șocat” când a înțeles că speculațiile presei despre presupusul furt se adeveresc.

Источник
Сообщить новость