point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 441

Pavel Filip a participat la slujba de Înviere

Pavel Filip a participat la slujba de Înviere.
Pavel Filip a participat la slujba de Înviere.

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, în seara zilei de sîmbătă, alături de Președintele țării Nicolae Timofti, și Președintele Parlamentului Andrian Candu, la întîmpinarea Luminii Sfinte.

Luminia Sfîntă a fost adusă de la Ierusalim de o delegație a Bisericii Ortodoxe din Moldova, condusă de ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

La evenimentul desfășurat în scuarul Catedralei ”Nașterea Domnului” din capitală au asistat sute de credincioși și reprezentanți ai clerului din toată țara, precum și înalți demnitari de stat.

După ceremonia de întîmpinare a Luminii Sfinte și adresarea Mitropolitului, șeful Executivului a împărțit Lumina Sfîntă creștinilor adunați în scuarul Catedralei. De asemenea, conform tradiției, Premierul s-a alăturat credincioșilor și a aprins o lumînare la slujba de Liturghie, oficiată la Catedrală.

Lumina Sfîntă se aprinde, în fiecare an, în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim în sîmbăta Paştelui ortodox. Anul acesta, Lumina Sfîntă a fost adusă la Chișinău pentru a 14-a oară.