Point.md logo
Новости
9 Ноября 2012, 21:08
10603

Locuitorii din Bălți vor adevărul din 5 august

9 Ноя 2012
1603
Totodată, el susține că o parte din vină o poartă și poliția, care a condus marșul unioniștilor într-o direcție neplanificată.
Totodată, el susține că o parte din vină o poartă și poliția, care a condus marșul unioniștilor într-o direcție neplanificată.

Membrii Frontului Rezistenței Populare susțin că „Acțiunea 2012” nu a avut autorizație pentru desfășurarea marșului unioniștilor din data de 5 august în municipiul Bălți.

  În cadrul unei conferințe de presă, membrii organizaţiei și cîțiva martori ai evenimentelor, care pretind a fi locuitori ai municipiul Bălți, spun că nu au putut să reziste tentației de a-și apăra orașul. Asta deoarece, potrivit lor, membrii „Acțiunea 2012”, pe lîngă faptul că au început să mărșăluiască prin centrul orașului, strigau „Romania” și „unirea”.

Locutorii din Bălți și adversarii marșului unioniștilor au solicitat Procuraturii Generale să evalueze cît mai urgent evenimentele care au degenerat în violențe.

“De ce, prin intermediul mass-media, evenimentele au fost denaturate, iar locuitorii din Bălți sînt cercetați penal pentru că au vrut să se opună acțiunilor ilegale ale unioniștilor și să apere Constituția Republicii Moldova?”, a spus membrul Frontului Rezistenței Populare, Veaceslav Valico.

Totodată, el susține că o parte din vină o poartă și poliția, care a condus marșul unioniștilor într-o direcție neplanificată. “Nimeni nu neagă faptul că din partea locuitorilor din Bălți și a adversarilor marșului unioniștilor nu au reacționat corect, însă ei pot fi înțeleși. Cine ar putea să tacă, atunci cînd se încalcă independența și libera exprimare?”, a adăugat Valico.

Amintim că, la 5 august curent, în timpul marșului unionist de la Bălți, acțiunile protestatarilor și antiunioniștilor au degenerat în violențe, în urma cărora au fost rănite cîteva persoane.