Point.md logo
Новости
9 Мая 2015, 14:46
221220

Igor Dodon ar fi produs pagube de 6 miliarde de lei

9 Мая 2015
21220
Combinatele de carne s-au pomenit în pragul falimentului, iar pierderile în bugetul de stat au atins suma de 2 mlrd lei. Foto: elldor.info
Combinatele de carne s-au pomenit în pragul falimentului, iar pierderile în bugetul de stat au atins suma de 2 mlrd lei. Foto: elldor.info

Liderul PSRM Igor Dodon ar fi adus pagube de miliarde de lei Republicii Moldova datorită unor scheme secrete aplicate de “mafia cărnii”, care s-ar fi format pe timpul cînd acesta era ministru al Economiei, notează portalul www.argumenti.md.

Potrivit sursei citate, în anul 2006, comisia care elibera autorizații pentru importul de carne, a fost transferată de sub controlul Ministerului Agriculturii sub controlul Ministerului Economiei, iar  director adjunct al agenției care elibera licențe a fost numit fratele lui Igor Dodon, Alexandru. După aceasta, mai multe firme ar fi monopolizat importul de carne în Moldova, livrînd prin intermediul diferitor SRL-uri intermediare și firme fantome. Iar importul cărnii prin aceste SRL-uri nu ar fi fost înregistrat în baza de date la organele fiscale, respectiv în cazul acestor importul nu s-a aplicat nici TVA, nici impozitul pe venit, subliniază portalul. Jurnaliștii adaugă că deși Dodon susține că nu știe nimic despre mafia cărnii, aceasta a apărut și s-a înrădăcinat în Moldova anume cînd el era ministru al Economiei.

Ca efect, combinatele de carne s-au pomenit în pragul falimentului, iar pierderile în bugetul de stat au atins suma de 2 mlrd lei, notează portalul. Ei mai spun că atît timp cît a fost ministru al Economiei, Dodon nu a întreprins nimic pentru înlăturarea monopolului cărnii și că potrivit unor surse care au calculat prejudiciul, Dodon ar fi adus pagube de 6 miliarde de lei.