Point.md logo
20 Марта 2015, 12:24
998

Dodon: PCRM este finanțat de Șor

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că omul de afaceri Ilan Șor ar fi finanțatorul Partidului Comuniștilor încă din 2011. Declarația a fost făcută de Dodon în cadrul unei emisiuni la TV7, informează NOI.md.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că omul de afaceri Ilan Șor ar fi finanțatorul Partidului Comuniștilor încă din 2011.
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că omul de afaceri Ilan Șor ar fi finanțatorul Partidului Comuniștilor încă din 2011.

„Eu știu că el și acum finanțează Partidul Comuniștilor, candidat al căruia am fost în 2011. Dar el nu l-a finanțat pe Igor Dodon, poate l-a finanțat pe Voronin în campania electorală. El a finanțat PCRM-ul și continuă să o facă – așa se zvonește prin oraș, nu știu este așa sau nu. Se zvonește inclusiv că i-ar fi dat niște bani lui Vladimir Voronin pentru a-l face să tacă în privința privatizării BEM-ului”, a spus Dodon.
Totodată, politicianul a precizat că relațiile sale apropiate cu Ilan Șor nu sînt temei pentru a închide ochii la fărădelegile care s-au făcut în sistemul bancar din Moldova.
„Dacă cineva dintre apropiații mei – rude, colegi de partid – mergeau la ceea ce a făcut el, să fure din băncile comerciale, eu nu tăceam. Aceste persoane chiar dacă îmi erau apropiate, ajungeau la dubă. Așa e și în cazul lui”, a spus Dodon.
Întrebat de prezentatoarea emisiunii dacă partidul său este finanțat de Kremlin, Igor Dodon a negat cu vehemență aceste informații, precizînd că banii pentru concerte și afișe electorale sînt alocați de membrii PSRM. De asemenea, acesta a negat că ar plăti posturile de televiziune din Rusia în schimbul mediatizării ample a Partidului Socialiștilor.
 

Источник
Сообщить новость