Point.md logo
Новости
6 Апреля 2012, 13:10
00568

Biserica Ortodoxă intenţionează să-i anatemizeze pe deputaţii care vor adopta pentru legea antidiscriminare

6 Апр 2012
0568
Anatema este cea mai grea pedeapsă pe care o poate da Biserica
Anatema este cea mai grea pedeapsă pe care o poate da Biserica

Proiectul Legii anti-discriminare continuă să încingă spiritele. Reprzentanţii Bisericii Ortodoxe din Moldova intenţionează să anatemizeze demnitarii care promovează respectivei norme legale. Reamintim că proiectul Legii anti-discrimitare este pe ultima sută de metri, iar Guvernul intenţionează să-l propună în curând spre examinare Parlamentului. În respectiva normă legală se va conţine şi sintagma “discriminare sexuală”, care a stârnit un val de nemulţumiri.

Potrivit unor surse din cadrul Mitropoliei Moldovei, la care face trimitere portalul enews.md, Biserica ar urma să recurgă la ultima soluţie pentru a stopa adoptarea Legii anti-discriminare. Astfel, conducerea Mitropoliei pregăteşte anatemizarea tuturor deputaţilor care intenţionează să voteze pentru adoptarea normei. În opinia preoţilor, votarea respectivei legi va “legaliza sodomia”.

“Atât Constituţia ţării noastre, cât şi documentele internaţionale privind drepturile omului care sunt obligatorii pentru Republica Moldova stabilesc că nu poate să fie discriminat nimeni pentru nici un criteriu. Discriminarea nu se admite. Eu cred că acest criteriu va rămâne, pentru că faptul că o persoană este de o orientare sexuală sau alta nu oferă nici unei alte persoane dreptul să o discrimineze sau să nu o trateze în mod egal, aşa cum prevede Constituţia”, a declarat, la rândul său, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Anatema este cea mai grea pedeapsă pe care o poate da Biserica. Ea se dă contra celor ce “dispreţuiesc şi atacă adevărurile dogmatice, morale şi de cult”. Anatema cuprinde blestem, afurisenie şi “predarea celui anatemisit pe mâna Satanei”.