Сообщить новость
+
рубрики
сюжеты
Выборы-2025
Газовый кризис
Бельцы
Евровидение-2025
Изобретатели РМ
Служба поддержки
(+373) 22 888 002
info@point.md
Размещение рекламы
(+373) 22 888 966
sales@simpals.com
Point.md logo

банки:

MDL
usd
17.149
eur
19.453
Main > novosti > obschestvo > pericolul aditivilor alimentari care e uri sunt periculoase
Выборы-2025
новостей: 47
Газовый кризис
новостей: 239
Бельцы
новостей: 5534
Евровидение-2025
новостей: 9
Изобретатели РМ
новостей: 40
Цены на топливо
новостей: 293
Гагаузия
новостей: 10621
Кишинев
новостей: 411
ДТП в Молдове
новостей: 7393
Нет войне
новостей: 129
Приднестровье
новостей: 34518
Украина-Россия
новостей: 7479
Землетрясение
новостей: 958
Стадион
новостей: 117
Русский язык
новостей: 281
Хорошие новости
новостей: 1710
12 Февраля 2018, 21:30
559
Скопировать ссылку
Ссылка скопирована

Pericolul aditivilor alimentari. Care E-uri sunt periculoase

Potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, mortalitatea în rândul populaţiei globului, cauzată de consumul alimentelor cu substanţe artificiale, se afla pe locul al III-lea, după consumul de droguri şi accidentele de circulaţie.

Pericolul aditivilor alimentari. Care E-uri sunt periculoase
Pericolul aditivilor alimentari. Care E-uri sunt periculoase

În magazine găsim tot mai puține produse care nu conțin substanțe nocive. În reportajul ce urmează aflați la ce folosesc aditivii alimentari și pericolul care îl ascund, scrie prime.md.

Aditivii alimentari, cunoscuți în limbaj uzual și ca E-uri, reprezintă o substanță care nu este consumată ca aliment în sine. Ele nu au o valoare nutritivă, dar se adaugă intenționat, cu un scop tehnologic.

Mezelurile sau supele instante au o concetrație mare de glutamat de sodiu. Acest aditiv este adăugat pentru a oferi un gust ma intens preparatelor. Deși, s-ar părea că aceste produse ar trebuie să fie mai gustoase, prezența acestora ascunde defapt calitatea proastă.

Și îndulcitorul popular numit Aspartam și care este de 200 ori mai dulce ca zaharul este foarte periculos. Acesta se folosește aproape în toate produsele care nu conțin zahăr, non calorice sau cele destinate diabeticilor.

Și alți aditivi, cum ar fi E 471, ne poate afecta ficatul și ne pot adăugă și kilograme în plus.

Băuturile carbogazoase sau dulciurile ce conțin coloranți de culoare galbenă sau portocalie, prezintă un risc de tulburări de hiperactivitate sau chiar cancer.

Odată informați sunteți și protejați! Evitați aceste criptograme în coșul dumneavoastră de consum și alimentați-vă cât mai sănătos!

Источник
Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмитеctrl + enter
Нашли ошибку в тексте?Сообщите нам!