Подписывайтесь на новости в

Point.md logo
30 Апреля 2013, 15:37
1 566

Maia Sandu către elevii stresați în ajun de BAC: "Mai bine camere video, decît CNA"

Deși mai mulți elevi au cerut Ministerului Educației să-și revizuiască decizia de a instala camere de luat vederi în sălile în care se vor desfășura examenele de bacalaureat, ministrul Educației, Maia Sandu, susține că acestea nu vor fi excluse. „Mai bine camere, decît CNA”, spune ea.

Maia Sandu, susține că camerele de luat vederi în sălile în care se vor desfășura examenele de bacalaureat acestea nu vor fi excluse.
Maia Sandu, susține că camerele de luat vederi în sălile în care se vor desfășura examenele de bacalaureat acestea nu vor fi excluse.

În cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, o invitată, elevă în clasa a XII-a, a declarat că liceenii sînt stresați de gîndul că vor fi supravegheați la examen. „Pentru a fi diminuat stresul, verificatorii ar trebui să fie bine dispuși, prietenoși și zîmbitori”, a afirmat eleva Cătălina Olaru. 

Amintim că, zilele trecute, un grup de elevi au protestat împotriva noilor reguli de la BAC. Ei au cerut anularea deciziei de instalare a camerelor de supraveghere în sălile de examene.

Se pare însă că aceștia nu au convins autoritățile. Invitată la emisiunea de la postul public de televiziune, ministrul Educației, Maia Sandu, a spus că „camerele de supraveghere nu ar trebui să fie un motiv de stres pentru cei care nu intenționează să copieze”.

„E mult mai stresantă pentru copii prezența ofițerilor de la CNA. Facem acest lucru, în primul rînd, pentru tinerii noștri, ca să le demonstrăm că efortul lor este apreciat și recompensat. Altfel, îi punem într-o situație inechitabilă pe cei care s-au străduit să învețe în raport cu cei care nu prea au făcut efort la studii și care, copiind, vor ajunge să ia mai ușor un loc la buget”, a declarat Sandu.

În acest an, circa 28 de mii de elevi vor susține examenele de bacalaureat.

Источник
Сообщить новость