Point.md logo
Новости
19 Мая 2011, 14:51
00766

Ex-directorul Moldsilva scos NEVINOVAT in dosarul Tiganca

19 Мая 2011
0766

Fostul director Moldsilva, Anatol Papusoi, a fost scos de sub urmarire penala in dosarul padurii Tiganca, arendata de familia Voronin. Sefa Serviciului de presa de la Procuratura Generala, Maria Vieru, a declarat, pentru StireaZilei.md, ca Judecatoria Buiucani a anulat, astazi, ordonanta Procuraturii Anticuruptie de prelungire cu inca 3 luni a termenului de mentinere a lui Papusoi in calitate de banuit in dosarul Biotex-com. Instanta a calificat ordonanta procurorilor ilegala si nefondata. ...

Fostul director Moldsilva, Anatol Papusoi, a fost scos de sub urmarire penala in dosarul padurii Tiganca, arendata de familia Voronin.

Sefa Serviciului de presa de la Procuratura Generala, Maria Vieru, a declarat, pentru StireaZilei.md, ca Judecatoria Buiucani a anulat, astazi, ordonanta Procuraturii Anticuruptie de prelungire cu inca 3 luni a termenului de mentinere a lui Papusoi in calitate de banuit in dosarul Biotex-com.

Instanta a calificat ordonanta procurorilor ilegala si nefondata. Procuratura Generala a anuntat insa ca va ataca incheierea judecatorului de instructiune, care a emis-o.

Ex-directorul Moldsilva a fost acuzat ca a prejudiciat statul cu milioane de lei, dupa ce ar fi transmis ilegal in arenda 700 de hectare de padure din preajma satului Tiganca companiei Biotex-com, controlata de familia fostului sef de stat.

Anterior, ex-presedintele Vladimir Voronin a recunoscut ca padurea Tiganca este arendata de familia sa. Tranzactia s-a produs in urma cu 5 ani, cand ex-deputatul comunist Anatol Popusoi era director Moldsilva. Contractul de arenda a fost incheiat pentru perioada 2008-2057.
Обсуждение доступно в  новой версии