point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 649

Comisia parlamentară de ancheta: Moldova a vândut armament Armeniei, cu încălcări

Ţara noastră a vândut armament Armeniei cu o serie de încălcări
Ţara noastră a vândut armament Armeniei cu o serie de încălcări

Ţara noastră a vândut armament Armeniei cu o serie de încălcări. Cu o asemenea concluzie a venit astăzi, 5 aprilie, comisia parlamentara de anchetă, creată în legătură cu vînzarea armamentului din dotarea Forţelor Armate.

Potrivit raportului comisiei, lotul de armament din dotarea Forţelor Armate a fost vîndut prin tratative directe cu un singur cumpărător, fără desfăşurarea unui concurs de comercializare, contrar legislaţiei în vigoare.

De asemenea, membrii comisiei de anchetă au stabilit că reprezentanţii Comisiei guvernamentale pentru comercializarea activelor Forţelor Armate au admis încheierea contractelor cu compania letonă "Latspeceksports" fără ca aceasta să posede toate actele necesare pentru astfel de tranzacţii. 

Totodată, în raportul comisiei este specificat că ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a permis iniţierea unor negocieri cu persoane neautorizate, în baza actelor incomplete, iar viceministrul Afacerilor Extrene şi Integrării Europene, Andrei Popov, a dat dovadă de neglijenţă în calitate de membru al Comisiei guvernamentale pentru comercializarea activelor Armatei Naţionale, fapt ce a dus la prejudicierea imaginii Republicii Moldova peste hotare. 

În raport se mai spune că SIS a examinat superficial dosarul de vînzare a armamentului, fapt ce a periclitat securitatea naţională şi a favorizat compania letonă.
Raportul comisiei va fi remis spre examinare Procuraturii Generale, Preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, şi Premierului Vlad Filat