Point.md logo
Новости
5 Мая 2014, 12:07
00821

Chirtoacă despre incendiul de la Botanica

5 Мая 2014
0821
Publika.md aminteşte că 28 de familii au rămas fără locuinţă după ce un incendiu a mistuit mansarda unui bloc de locuit din capitală.
Publika.md aminteşte că 28 de familii au rămas fără locuinţă după ce un incendiu a mistuit mansarda unui bloc de locuit din capitală.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nemulţumit de zarva care s-a iscat pe seama incendiului de la Botanica şi a spus că uneori discuţiilesunt speculative şi chiar absurde.

"Dacă a ars înseamnă că nu era bună mansarda, au apărut specualţii. Dacă nu ardea nu ne interesa cum s-a construit. Haideţi să vedem cum ajutăm oamenii. Poate cineva a lăsat un jăratic mocnit acum trei ani în urmă şi acum de 1 mai că era mai cald a început să ardă. Să nu fim absurzi. Lucrurile acestea se mai întâmplă, au ars cartiere întregi, au ars oraşe de-a lungul istoriei. În Uraina au murit 100 de oameni la Kiev şi 50 la Odesa şi văd că ei merg mai departe. Şi acolo este o situaţie diferită faţă de cum e la noi. La Kremlin totul este bine. La noi este rău şi oamenii văd şi bifează în sondaj. Acolo nu este mai bine, dar arată că este perfect, mai frumos decât în basme. Noi avem obiceiul de a le pune pe toate la un loc. Se întâmplă într-o parte, dar noi le punem pe toate la un loc de la Adam şi Eva", a declarat Dorin Chirtoacă.

Săptămâna viitoare va fi prezentat un raport final cu privire la cauzele incendiului. Potrivit investigaţiilor preliminare, se pare că focul ar fi izbucnit de la un scurtcircuit la panoul electric al mansardei.Viceprimarul Nistor Grozavu a spus la şedinţa săptămânală a serviciilor Primăriei că la construcţia acesteia au fost  respectate normele legislaţiei şi au fost prezentate toate documentele necesare.

În total, în urma incendiului au suferit 30 de familii. Niciun apartament nu era asigurat. Pagubele se ridică la aproximativ zece milioane de lei. În fondul de rezervă a Primăriei sunt şapte milioane de lei.

"Trebuie de modificat fondul de rezervă. Nimeni nu este scutit de astfel de situaţii, se poate întâmpla oricând. Noi avem probleme cu mansardele, dar nu este cazul de la o tragedie să le facem pe toate ghem. În activitatea mea de şapte ani eu pot să spun că am încredere în pompierii din Chişinău. Până la perioada rece trebuie să soluţionăm acest caz", a mai spus Chirtoacă.Totodată, astăzi va fi deschis un cont bancar pentru donaţii din partea cetăţenilor, dar şi din partea agenţilor economici.

Publika.md aminteşte că 28 de familii au rămas fără locuinţă după ce un incendiu a mistuit mansarda unui bloc de locuit din capitală. Serviciul Situaţiilor Excepţionale a creat o comisie specială pentru a stabili cauza incendiului.