Point.md logo
Новости
21 Января 2011, 15:06
101596

"Caravela Culturii" a prejudiciat Bugetul de Stat cu patru milioane de lei

21 Янв 2011
11596

Aproape 4 milioane de lei - acesta este prejudiciul pe care l-a suportat Bugetul de Stat prin intermediul proiectului "Caravela Culturii", condus de interpreta Lenuţa Burghilă. Ea a obţinut bani pentru activităţi culturale, pe care însă i-a folosit pentru a cumpăra o maşina, calculatoare şi mobilă. Datele au fost prezentate într-o şedinţă a Curţii de Conturi, din care Lenuţa Burghilă a lipsit, fiind plecată în străinătate în interes personal. Proiectul "Caravela Culturii" a funcţionat între ...

Aproape 4 milioane de lei - acesta este prejudiciul pe care l-a suportat Bugetul de Stat prin intermediul proiectului "Caravela Culturii", condus de interpreta Lenuţa Burghilă. Ea a obţinut bani pentru activităţi culturale, pe care însă i-a folosit pentru a cumpăra o maşina, calculatoare şi mobilă.

Datele au fost prezentate într-o şedinţă a Curţii de Conturi, din care Lenuţa Burghilă a lipsit, fiind plecată în străinătate în interes personal. Proiectul "Caravela Culturii" a funcţionat între 2005 şi 2009, sub patronajul personal al liderului comunist Vladimir Voronin, care deţinea atunci funcţia de şef al statului. Scopul declarat al acestui proiect era descoperirea unor noi talente în localităţile în care echipa Lenuţei Burghilă organiza activităţi culturale.