поиск новостей
уведомления
сообщить новость
скачать приложение
рубрики
сюжеты
support
(+373) 22 888002
Новости
18 Августа 2017, 13:07
00672

Au intrat în vigoare amendamentele la Legea comunicațiilor electronice

18 Авг 2017
0672
Amendamentele la Legea comunicațiilor electronice, în vigoare
Amendamentele la Legea comunicațiilor electronice, în vigoare

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) anunță că de astăzi, 18 august, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, au intrat în vigoare modificările şi completările Legii comunicaţiilor electronice.

Amendamentele operate au drept scop crearea condițiilor necesare pentru o concurență eficientă și consolidarea pieței interne de comunicații electronice, eficientizarea utilizării spectrului de frecvențe radio etc, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ANRCETI, noile prevederi obligă furnizorii să ia toate măsurile tehnice şi organizatorice necesare pentru a asigura securitatea şi integritatea reţelelor şi serviciilor publice oferite de aceștia și acordă ANRCETI dreptul de a verifica şi evalua măsurile stabilite de furnizori în acest sens, precum şi respectarea acestora în cazurile de încălcare a securităţii reţelelor şi/sau serviciilor sau pierdere a integrităţii reţelelor.

De asemenea, noile prevederi stabilesc un cadru armonizat pentru reglementarea reţelelor și serviciilor publice de comunicaţii electronice, a infrastructurilor şi serviciilor asociate, precum şi a aspectelor privind facilitarea accesului utilizatorilor cu dizabilităţi, ale căror drepturi au fost extinse astfel încât aceştia să beneficieze de aceeaşi ofertă de servicii publice de comunicaţii electronice, propusă majorităţii utilizatorilor finali.

Totodată, au fost modificate articolele legii privind drepturile utilizatorilor finali sub aspectul asigurării transparenţei şi publicării informaţiilor de interes public de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, calităţii serviciilor şi încheierii contractelor cu furnizorii respectivi.

Legea a fost completată cu un capitol nou privind protejarea confidenţialităţii în sectorul comunicaţiilor electronice, care stabileşte condiţiile specifice de garantare a protecţiei drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale omului, în special a dreptului la confidenţialitate şi la respectarea vieţii private în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal în acest sector.

Amendamentele conțin, de asemenea, o serie de proceduri menite să asigure aplicarea armonizată a cadrului de reglementare comunitar în Republicii Moldova.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмитеctrl + enter
читайте также