Point.md logo
Новости
30 Мая 2014, 12:15
601235

ANTIFA a organizat o acţiune de protest la Ambasada Ucrainei

30 Мая 2014
61235

Activiştii Mișcării ANTIFA au organizat o acţiune de protest în fața Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, cerînd autorităților ucrainene să înceteze ostilitățile din Donbass, informează NOI.md cu referire la site-ul Grenada.md.

În ciuda încercărilor poliției de stopa acțiunea, antifasciştii au lăsat la Ambasada Ucrainei de la Chișinău o inscripție cu litere mășcate "SaveDonbassPeople" și "Геть Вiйну"!
După încheierea acțiunii, polițiştii au încercat să-i rețină pe activiștii Mișcării ANTIFA. Cu toate acestea, ei au reușit să-l reţină doar pe unul dintre ei, pe jurnalistul Vladimir Uvarov.
Cum au declarat înşişi participanții la acţiune, ei nu se tem de încercările poliției de a-i împiedica să-şi expună opina paşnic şi conform dreptului lor legitim.
"Cel mai important lucru, în ciuda obstacolelor create de către poliția aservită, e că noi am putut să revendicăm cererea noastră de a opri războiul în Donbass. Noi sîntem solidari cu locuitorii din Donbass, împotriva cărora astăzi, cu ajutorul membrilor detaşamentelor de represalii, se desfăşoară un adevărat genocid", au declarat protestatarii.
Jurnalistul Uvarov a fost eliberat după ce la secția de poliție a apărut deputatul comunist Grigore Petrenco.