Prima atestare a localității Vadul-lui-Vodă datează din 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare. Imediat s-a decis să se stabilească o localitate în acele locuri. Acel eveniment a și dat numele așezării.
Vadul lui Vodă este atestat ca localitate în recensămîntul din anul 1774.
În 1855 Vadul lui Vodă trece în stăpînirea boierului Suruceanu. Soţia acestuia, Natalia, deschide tot în acest an, în localitate, un muzeu, cu exponate aduse din Egipt, Grecia, Italia şi alte ţări. De asemenea, erau expuse pietre cu amprentele animalelor şi plantelor demult dispărute. Mai tîrziu, colecția din muzeu a fost transferată la Chișinău.
După război, autoritățile au decis să dezvolte o zonă balneară.
În anul 1968, satul Vadul lui Vodă a primit statutul de așezăre de tip urban, subordonat Chișinăului.
Astăzi este cea mai cunoscută zonă de odihnă și agrement, situată în apropiere de Chișinău.
Acum, cei care doresc sa viziteze orașul Vadul lui Vodă și să se relaxeze de zgomotul orașului, îl pot găsi pe harta Point Map, unde au fost adăugate 200 străzi și 2166 case.
Asupra proiectului Point Map, se lucrează în mod constant, este îmbunătăţită funcționalitatea, sunt adăugate case noi, străzi și oraşe!
Stimaţi cetăţeni al oraşului Vadul lui Vodă, vă rugăm să studiați cu atenţie hartă, iar în cazul în care există erori (adrese, numere de casă sau nume de străzi), scrieți-ne despre ele! Vom corecta imediat.
Spuneți-ne despre erorile sau lipsurile ce le observaţi la telefon sau prin e-mail.
tel: +373 69364319
e-mail: info@map.point.md
De asemenea vă amintim că oricine poate utiliza aplicația mobilă Point Map pentru Android și iOS, instalând-o la dispozitivele mobile.
Grație muncii constante asupra proiectului și ajutorului din partea Dvs, Point Map 2.0 va fi în curând cea mai bună și cea mai fiabilă sursă de informaţii topografice în Moldova!
Point! Here&Now!