Tristeţe netrecătoare emană chipurile oamenilor care au venit cu flori, au aprins lumânări şi au participat la slujba de pomenire a lui Nicolae Sulac.
Un mare artist, dar şi un tată iubitor rămâne Nicolae Sulac pentru fiica Doiniţa.
„Tata a fost nu doar un mare artist, a fost un părinte, m-a sprijinit mult şi şi-a pus mari speranţe în talentul, în glasul meu, a dorit să continuu pe tărâmul muzical. Am mers înainte cu nădejde că acolo de sus m-a binecuvântat şi mă ocroteşte ca un înger păzitor”, a spus Doina Sulac.
„Datorită lui Sulac am început să cânt, pentru mine a fost ca o icoană vie. Când am venit la Chişinău, m-a îndrumat şi azi am devenit şi eu cântăreţ", a spus Nicolae Latîșev.
Nicolae Sulac şi-a dedicat viaţa cântecului popular, a activat la începuturi în Capela Corală „Doina”, apoi în Ansamblul „Fluieraş”, iar la începutul anilor 80 a devenit o carte de vizită a Orchestrei „Lăutarii”.
„Pentru mine, pentru familia mea, pentru Orchestra „Lăutarii”, pentru tot poporul este azi o zi sfântă. Dumnezeu l-a adus pe lume pe acest mare miracol pe care noi încă nu l-am descoperit, rămâne o enigmă. Sulac a cântat în limba română, ne-a oferit atâta bogăţie din folclorul nostru, să nu-l uităm”, susține maestrul Nicolae Botgros.
Nicolae Sulac a cântat bucuriile şi durerile poporului său, a avut un repertoriu inedit pe care-l completa cu melodii proprii. Culmea măiestriei interpretative a artistului este considerată balada "Mioriţa". Rapsodul a încetat din viaţă pe 8 aprilie 2003.
Скопировать ссылку
Ссылка скопирована
Nicolae Sulac ar fi împlinit astăzi 77 de ani
Marele rapsod al neamului Nicolae Sulac ar fi împlinit astăzi 77 de ani de la naştere. Rudele şi câţiva prieteni au venit la locul de veşnică odihnă din Cimitirul Central pentru a-şi aminti de inegalabilul interpret de muzică populară care ne-a înnobilat viaţa cu cântecele sale.

Источник
Поделиться:
Ссылка скопирована