Ajunul Anului Nou este însoţit peste tot de vechi obiceiuri şi superstiţii. La noi tradiţia spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alunga spiritele rele. Şi tot în 31 decembrie nu e bine să tăiaţi cu foarfeca, să călcaţi sau să spălaţi rufe. În schimb, din casă nu trebuie să lipsească vâscul, trebuie să aveţi bani în buzunare, iar paharul de vin trebuie să fie în permanenţă plin.
1. Niciodată un gospodar nu trebuie să măture în Ajun de Anul Nou, pentru că alungă prosperitatea. Obiceiul spune că până la miezul nopţii trebuie plătite toate datoriile şi mai mult, nu trebuie daţi bani cu împrumut în noaptea de revelion.
2. Este bine ca noul an să te gasească având ceva bani în buzunar, pentru a nu duce lipsa de ei tot anul. Suma nu contează, e vorba doar de idee, așa încât câteva monede sunt suficiente.
3.Tot în seara de 31 decembrie nu se spală rufe şi nu se taie cu foarfeca pentru a nu distruge norocul. De asemenea, tradiția spune că nu trebuie să aruncați nimic din casă în prima zi de an nou pentru că vă aruncați norocul.
4. La trecerea dintre ani, spun bătrânii, este bine ca fiecare să poarte o haină nouă şi ceva roşu sau o altă culoare veselă care să atragă energiile pozitive.
5. Sărutul de la miezul noptii marchează nu numai sentimentele care ne leagă de persoanele respective, ci și modul în care vor evolua relațiile noastre cu oamenii în cauză în timpul anului care tocmai începe. Cu alte cuvinte, este de dorit ca la cumpăna dintre ani, persoana iubită să fie lângă tine.
6. Se spune ca prima persoană care îți intră în casă după miezul nopții va influența ceea ce și se întâmplă în noul an. Pentru o femeie, ideal ar fi să intre un bărbat înalt, brunet (se spune ca blonzii și roșcații sunt aducători de ghinion, iar femeile de asemenea), iar dacă acest oaspete aduce cu sine o crenguță de vâsc, pâine și sare, sunt toate șansele ca noul an să fie cel mai bun din viața ta de până acum.
7. La miezul nopţii uşile trebuie deschise pentru ca anul vechi să iasă şi să lase loc celui nou care aduce sănătate, fericire şi mult noroc. O alta traditie de Revelion spune ca e bine să lăsați o lampă sau o lumânare aprinsă în noaptea dintre ani pentru a vă bucura de un an nou luminos și plin de realizări.
8. În noaptea dintre ani e bine să vă puneți o dorință pentru că aceasta are toate șansele să se îndeplinească.
http://unimedia.md/?mod=news&id=28076
Скопировать ссылку
Ссылка скопирована
Superstiții de Anul Nou
Ajunul Anului Nou este însoţit peste tot de vechi obiceiuri şi superstiţii. La noi tradiţia spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alunga spiritele rele. Şi tot în 31 decembrie nu e bine să tăiaţi cu foarfeca, să călcaţi sau să spălaţi rufe. În schimb, din casă nu trebuie să lipsească vâscul, trebuie să aveţi bani în buzunare, iar paharul de vin trebuie să fie în permanenţă plin. 1. Niciodată un gospodar nu trebuie să măture în Ajun de Anul Nou, pentru că alungă ...

Источник
Поделиться:
Ссылка скопирована