point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 2371

Mii de oameni au venit la Bostaniada

Distracție și muzică bună la festivalul etno-gastronomic Bostaniada 2012, care se desfășoară în aceste clipe în satul Lozova. Mii de oameni au împânzit stadionul din centrul localității, încât cei care au venit un pic mai târziu s-au pomenit că nu au nici unde să-și parcheze mașina.

Efortul însă nu a fost în zadar. Cei veniți la festival au parte de un târg gastronomic, unde bucătari locali pregătesc bucate din dovleac, dar și frigărui, sarmale, izvar etc. Totodată, este organizat un târg meșteșugăresc, unde circa 20 de meșteri populari și-au pus în vânzare produsele, dar și un târg agricol, cu diverse produse alimentare ca miere, ouă de prepeliță, găini, fructe, legume, brânză de casă și altele.

Atmosfera este încinsă de artiștii prezenți la festival, atât din Lozova, cât și de la Chișinău: Ion Suruceanu, Corneliu Botgros, Adrian Ursu, Ion Paladi, Elena Javelea, Alexandru Vdovicenco, Mariana Șura, Arsenie Botnaru, Anatol Mîrzenco, Igor Cuciuc, Corul din Lozova și mulți alții.

În cadrul Bostaniadei va avea loc și un meci de fotbal între echipa artiștilor lozoveni și echipa Jurnal TV.

Festivalul, care va fi prezentat de Ana Mardare și Alex Gurdila, se va încheia cu un rug mare.

Toți cei care încă nu au ajuns la festival mai sunt așteptați cu mare drag la Lozova, localitate aflată la 45 de km de Chișinău. Doritorii pot veni cu mașina sau cu maxi-taxi, care poate fi luat de la Bariera Sculeni și care pentru 17 lei vă va aduce până la destinație.