point news
Новости
  • 2
  • 0
  • 940

Vlad Plahotniuc a fost demis, sau și-a dat demisia?

Nicolae Timofti a refuzat astăzi desemnarea lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru.  Foto: privesc.eu
Nicolae Timofti a refuzat astăzi desemnarea lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Foto: privesc.eu

Nicolae Timofti a refuzat astăzi desemnarea lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Șeful statului a făcut referire la Hotărârea nr. 5 din 15.02.2013 a Parlamentului Republicii Moldova, publicată în Monitorul Oficial pe data de 22.02.2013, prin care lui Vlad Plahotniuc i s-a exprimat vot de neîncredere, în calitatea sa de prim-vicepreședinte al Parlamentului, aducându-i-se acuzații de implicare în activități ilegale care vin să prejudicieze imaginea Parlamentului și a Republicii Moldova.

În acea zi de februarie 2013, Parlamentul a votat de fapt două hotărâri privind plecarea lui Vlad Plahotniuc din funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului. Una - prin care i s-a acordat vot de neîncredere (Proiectul nr. 72) și peste câteva minute un alt proiect (nr. 75) prin care s-a votat demisia sa din propria inițiativă (votată peste câteva minute de prima). Ambele Hotărâri sunt publicate pe site-ul oficial al Parlamentului ca hotărâri adoptate. 

Proiectul de hotărâre nr. 72 din 15 februarie, 2013, prin care deputații PLDM și PCRM au cerut vot de neîncredere pentru prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

Hotârârea Parlamentului nr. 5 din 15.02.2013 prin care i se acordă vot de neîncredere lui Vlad Plahotniuc (document la care face referire Nicolae Timofti) 

Proiectul Hotârârii de Parlament prin care Vlad Plahotniuc cere deputaților să aprobe demisia sa din funcția prim-vicepreședintele Parlamentului.

Hotărârea de Parlament prin care Parlamentul a adoptat demisia lui Vlad Plahotniuc.