point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 2155

Stea, săgeată, secere şi ciocan, inimă, trandafiri, oameni, soare, făclie, zimbru - simboluri electorale aprobate de CEC pentru

12 partide au fost înregistrate la Comisia Electorală Centrală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010. Odată cu aceasta, CEC a aprobat şi simbolurile electorale pentru imprimarea în buletinul de vot. Ceea ce poţi găsi printre aceste simboluri este: inimă, stea, trandafiri, zimbru, făclie, secere şi ciocan, soare, săgeată, cheie ş.a. Vezi în continuare ce reprezintă simbolurile electorale ale partidelor politice, în ordinea în care acestea vor apărea în buletinele de vot. 1. Partidul ...

12 partide au fost înregistrate la Comisia Electorală Centrală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010. Odată cu aceasta, CEC a aprobat şi simbolurile electorale pentru imprimarea în buletinul de vot. Ceea ce poţi găsi printre aceste simboluri este: inimă, stea, trandafiri, zimbru, făclie, secere şi ciocan, soare, săgeată, cheie ş.a.

Vezi în continuare ce reprezintă simbolurile electorale ale partidelor politice, în ordinea în care acestea vor apărea în buletinele de vot.


1. Partidul Naţional Liberal - săgeată în pătrat, sub care se află prescurtarea PNL.

2. Partidul Democrat din Moldova - trei trandafiri care cresc dintr-o tulpină, amplasate îm interiorul unui cerc, având la bază inscripţia "M. LUPU", reprodusă cu litere majuscule de culoare albă, pe fundal negru, încadrată într-un patrulater cu colţurile rotunjite.

3. Partidul Politic Partidul Liberal - simbol care reprezintă mişcarea în aceeaşi direcţie a doi oameni uniţi, unul dintre care ţine în mână o stea. Oamenii sunt înconjuraţi de un semicerc format din 27 de stele. Semicercul este închis de iniţialele PL.

4. Partidul "Moldova Unită" - un zimbru cu o stea călăuzitoare cu 8 colţuri, flacantă deasupra lui.

5. Partidul Popular Creştin Democrat - o inimă albastră pe care este proiectată efigia domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt înălţând Sfânta Cruce, iar efigia este încadrată într-o cunună de 12 stele aurii.

6. Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană - o cheie, dispusă înclinat spre partea dreaptă, în interiorul unui cerc (eclipsat) de culoare albastru deschis. Sub cerc - iniţialele partidului, scrise cu majuscule "MAE" şi folosind fontul de bază "stencil".

7. Partidul Politic "Patrioţii Moldovei" - o reproducţie a steagului de luptă al lui Ştefan cel Mare, care reprezintă un dreptunghi pe care este înfăţişat Sf, Gheorghe, călare pe un cal alb, împungând cu suliţa dragonul. În colţul din dreapta, sus, se află simbolul Binecuvântării.

8. Partidul Politic "Pentru Neam şi Ţară" - un cerc intersectat se raza acestuia, sub un unghi de 45 de grade, cu vârful în partea dreaptă a cercului. Peste cerc şi raza acestuia sunt aplicate cuvintele "NU", semnul exclamării "!", mai jos "MAFIEI", scrise cu majuscule. Cuvântul "NU" are caracterele de mărime mai mare decât cuvântul "MAFIEI".

9. Partidul Republican din Moldova - o făclie aprinsă pe fonul hărţii Republicii Moldova, înconjurată de denumirea "Partidul Republican din Moldova"

10. Politic "Alianţa MOLDOVA NOASTRĂ" - imaginea stilizată a soarelui răsărind (răsărit de soare).

11. Partidul Politic "Partidul Umanist din Moldova" - o imagine stilizată a hărţii Republicii Moldova, sub formă de contur, plasată pe fundal. Peste imaginea hărţii este suprapusă imaginea unei clopotniţe, la fel, stilizată. În partea de jos a simbolului electoral este prezentată inscripţia "V. PASAT".

12. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova - secera, ciocanul şi o carte în formă deschisă.

UNIMEDIA va plasa în scurt timp imagini cu simbolurile electorale ale tuturor partidelor care au fost deja înregistrate la Comisia Electorală Centrală.