point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 376

Scandalul cu Legea Cazinourilor, din nou în atenţia deputaţilor

Astfel, legea a ajuns din nou în Parlament, unde s-a decis crearea unei comisii de anchetă
Astfel, legea a ajuns din nou în Parlament, unde s-a decis crearea unei comisii de anchetă

Odată cu audierea procurorului general interimar, Andrei Pântea, în Parlament, în atenţia deputaţilor a revenit dosarul Legii Cazinourilor. Deşi a fost asaltat de întrebări din partea comuniştilor, mai deranjat de acest fapt s-a arătat liderul PL, Miahi Ghimpu.

"Domnule Lupu, este acolo un utilaj modern, unde puteţi să apăsaţi, două minute, apăsaţi şi se deconectează microfonul. Transformaţi şedinţa într-un miting al comuniştilor", a menţionat acesta.  

Totuşi, Pântea a reuşit să facă câteva precizări. Acesta a menţionat cădosarul penal este pornit pe fapt şi nu pe persoane. Totodată, potrivit lui Pântea, nici Mihai Ghimpu, şi nici Veaceslav Ioniţă, despre care se vehicular că ar fi implicaţi în dosar, nu au fost audiaţi.

"Ceea ce se întâmplă în dosarul cazinourilor nu este tergiversare, ci sabotare. A trecut un an şi jumatate, dar banii aşa şi nu au fost întorşi şi din câte se vede nici nu vor fi", a concluzionat deputatul comunist Zinaida Chistruga.

Publika.md aminteşte că în anul 2010 un amendament la legea privind taxa pe masa de joc, respins de Legislativ, a fost promulgat în mod inexplicabil de preşedintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu. Amendamentul propus de fostul deputat Veaceslav Untilă nu a fost supus votului, dar a fost pus în aplicare la pachet cu alte amendamente. 

În consecinţă, bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 6 milioane de lei. Eroarea a fost sesizată de Guvern, care a contestat actul la Curtea Constituţională. 

Astfel, legea a ajuns din nou în Parlament, unde s-a decis crearea unei comisii de anchetă. După câteva luni, comisia a prezentat concluziile, cerând, totodată, şi demiterea lui Veaceslav Ioniţă din funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, pe motiv că acesta şi-ar fi depăşit atribuţiile de seviciu şi ar fi falsificat Legea Cazinourilor. Deputatul nu a fost demis.