point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 1153

Roman Mihăieş: Leonid Talmaci şi Vlad Filat sunt cumetri

,,Fostul guvernator al Băncii Naționale, Leonid Talmaci, și premierul, Vlad Filat, sunt cumetri, iar aceasta este o probă indirectă că PLDM ar putea să voteze într-o anumită conjunctură cu PCRM”. Declarația aparține analistului politic Roman Mihăieș și a fost făcută la emisiunea ,,Ora de vârf” la Radio Chișinău înainte ca magistrații de la Curtea Constituțională să declare neconstituționale alegerile din 16 decembrie, notează ARENA.MD. Deocamdată, această informație nu a fost confirmată de ...

 ,,Fostul guvernator al Băncii Naționale, Leonid Talmaci, și premierul, Vlad Filat, sunt cumetri, iar aceasta este o probă indirectă că PLDM ar putea să voteze într-o anumită conjunctură cu PCRM”.

Declarația aparține analistului politic Roman Mihăieș și a fost făcută la emisiunea ,,Ora de vârf” la Radio Chișinău înainte ca magistrații de la Curtea Constituțională să declare neconstituționale alegerile din 16 decembrie, notează ARENA.MD.

Deocamdată, această informație nu a fost confirmată de premierul și liderul PLDM, Vlad Filat, dar Roman Mihăieș a spus că sunt cel puțin 50 de martori care au participat la o cumătrie și cunosc acest lucru. Totodată, analistul a menționat că are informații că și Oleg Voronin, fiul liderului PCRM, ar fi cumătru cu Leonid Talmaci. ,,În jocul politic, contează cumătrismul”, a subliniat analistul.

Roman Mihăieș consideră că ,,PLDM duce un joc complicat atât în AIE, dar și cu PCRM, iar Oazu Nantoi a fost doar o fumigenă lansată de Vlad Filat pentru a obține anumite beneficii”. ,,Oazu Nantoi a fost împins să candideze la prezidențiale de PLDM, dar cu mâinele altor partide, pentru ca să nu piardă funcția de prim-ministru, dar știind că nu sunt suficiente voturi, se va juca pe altă carte – alegerea lui Leonid Talmaci în funcția de președinte cu votul PLDM, PCRM și votul grupului Dodon”, a spus analistul.

După ședința Consiliului AIE de ieri, Vlad Filat a declarat că în situația în care alegerile din 16 decembrie și respectiv, cele din 15 ianuarie au fost anulate, candidatul PCRM, Leonid Talmaci a fost pus într-o situație neplăcută. ,, Regret că în acest proces PCRM a făcut acest joc care nu reprezintă decât manipulare și tertipuri. Obiecivul lor sunt alegerile anticipate, ei au făcut un joc de prost gust, au venit cu o zi înainte de 12 ianuarie cu un candidat. Au pus o persoană pe care eu o respect, o persoană cunoscută în domeniul bancar și evident, au pus-o într-o situație neplăcută”, a spus premierul.