point news
Новости
  • 5
  • 0
  • 572

AIE promite o strategie privind depășirea crizei politice

Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) promite că va veni cu o stategie clară şi eficientă de depăşire a crize politice, care va include şi formula de alegere a preşedintelui ţării. Despre aceasta a declarat pentru o agenție de știri, Ion Hadîrcă, liderul fracţiunii parlamentare a PL. Solicitat să se pronunţe pe marginea scenariilor politice posibile după declararea neconstituţionalităţii scrutinului prezidenţial din 16 decembrie, Hadîrcă a declarat că acţiunile ulterioare ale Alianţei de ...

 Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) promite că va veni cu o stategie clară şi eficientă de depăşire a crize politice, care va include şi formula de alegere a preşedintelui ţării. 

Despre aceasta a declarat pentru o agenție de știri, Ion Hadîrcă, liderul fracţiunii parlamentare a PL.

Solicitat să se pronunţe pe marginea scenariilor politice posibile după declararea neconstituţionalităţii scrutinului prezidenţial din 16 decembrie, Hadîrcă a declarat că acţiunile ulterioare ale Alianţei de guvernămînt vor fi făcute publice duminică, 15 ianuarie, după şedinţa extraordinară a Parlamentului. Hadîrcă a mai comunicat că prin agenda politică care va fi propusă de AIE, coaliţia de guvernămînt va da o replică celor care susţin că Alianţa nu poate alege preşedintele ţării.

Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM, a reiterat părerea colegului din AIE şi a declarat că poziţia Alianţei faţă de situaţia politică actuală, dar şi acţiunile care vor fi întreprinse în continuare, vor fi anunţate la 15 ianuarie. Streleţ a mai opinat că doar cetăţeanul poate decide şi sancţiona perosanele care se fac vinovate de faptul că scrutinul prezidenţial din 16 decembrie a fost declarat neconstituţional şi că alegerile repetate a preşedintelui ţării din 15 ianuarie au fost anulate.

Dumitru Diacov, liderul fracţiunii PD, a declarat ieri, la un post de televiziune, că Alianţa caută în continuare soluţii şi posibilităţi pentru a depăşi criza politică. Totodată el s-a arătat convins că preşedintele va fi ales, fără a preciza cînd.

Ieri, 12 ianuarie, Curtea Constituţională a decis că alegerile ordinare ale şefului statului din 16 decembrie au fost nelegale din cauza încălcării secretului votului. Decizia CC a făcut imposibilă desfăşurarea alegerilor prezidenţiale repetate, programate pentru 15 ianuarie.

Foto: tribuna.md