point news
Новости
  • 15
  • 1
  • 6496

Nunta de lux a judecătorului CSJ

Magistratul Oleg Sternioală de la Curtea Supremă de Justiţie s-a însurat pentru a doua oară.

Mireasa este o fostă angajată a Judecătoriei Buiucani, pe care a cunoscut-o încă pe când era şef al acestei instanţe. 

Petrecerea s-a dat la sfârșitul săptămânii trecute la unul din cele mai luxoase localuri în capitală. Evenimentul a fost ţinut departe de ochii presei. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei, şeful Serviciului Vamal şi finul de cununie al oligarhului Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, s-au numărat printre nuntași. 

Maşini luxoase, ţinute vestimentare elegante şi un decor fastuos. Aşa poate fi descrisă atmosfera de la nunta judecătorului Sternioală, care a chemat la petrecere peste 100 de persoane. În vârstă de 40 de ani, magistratul s-a căsătorit cu Elena Tudoran, o tânără de 26 de ani. 

Mirii au făcut cunoştinţă pe când Oleg Sternioală era preşedinte al Judecătoriei Buiucani, iar Elena Tudoran activa acolo în calitate de grefieră. 

Evenimentul a fost unul pe picior mare. Numai meniul în acest local i-ar fi costat pe tinerii însurăţei între 72 de mii de lei şi 144 de mii. În faţa restaurantului a fost întins un covor roşu, iar cinci agenţi de pază au avut grijă ca jurnaliştii să stea cât mai departe de intrare.

Rând pe rând, invitaţii au trecut pragul localului. Unii cu flori, alții cu jucării de pluş. Ministrul Justiţiei a evitat să discute cu presa.

Printre invitaţi s-au numărat mai mulți colegi din sistemul judiciar - şeful Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, preşedintele Asociaţiei Judecătorilor, magistratul de la CSJ, Ion Druţă, şeful Judecătoriei sectorului Ciocana din capitală, Victor Burduh, Victor Boico şi Ghenadie Plămădeală de la Judecătoria Buiucani, dar şi viceministrul Justiţiei, Vladimir Grosu. 

În listă s-au regăsit şi şeful Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, dar și Daniela Guma, fiica lui Valeriu Guma, fost deputat din partea Partidului Democrat, căutat în prezent de Interpol după o condamnare în România pentru acte de corupţie. 

Invitat a fost şi unul dintre finii de cununie ai oligarhul Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir - persoană vizată în dosarul 7 aprilie,  într-un episod de mituire a unor tineri în vederea depunerii unor mărturii false. Acuzaţiile au fost negate de Damir, despre care presa a mai scris că ar fi fost cel care s-a deplasat în Pădurea Domnească pentru a şterge urmele după vânătoarea ilegală de pe 23 decembrie 2012, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu.

Şeful CSM, Victor Micu, afirmă că a ezitat un pic înainte să accepte invitația la nunta lui Sternioală.

Naşul de cununie al mirilor este avocatul şi profesorul universitar Iurie Tabarcea, care îl reprezintă în instanță pe fostului preşedinte al Băncii de Economii, Grigori Gacikevici, acuzat de escrocherie în proporţii deosebit de mari. 

Moderatori la eveniment au fost membrii formaţiei Akord, iar atmosfera a fost întreţinută de interpreţi faimoşi precum Anastasia Lazariuc, Boris Covali şi Natalia Gordienko. 

Precizăm că Oleg Sternioală este la a doua căsătorie. Anterior, în presă s-a scris că relaţia lui cu Elena Tudoran ar fi început în 2012, încă înainte de divorț. 

Sternioală a devenit judecător la Curtea Supremă la începutul acestui an. Anterior a deţinut funcţia de şef al Judecătoriei sectorului Buiucani al capitalei, instanță desemnată în 2013 drept codaşa capitalei la calitatea activităţii, cu cel mai slab nivel de disciplină. 

Numele lui Sternioală a apărut în presă în investigații ce au vizat atacuri raider asupra mai multor structuri financiare. 

Magistratul nu a fost de găsit pentru a fi întrebat din ce bani și-a făcut nunta luxoasă, în condițiile în care singura sa sursă de venit, potrivit declarației de avere pentru 2013, a fost salariul, în total 92 de mii de lei. Unde mai pui că și-a cumpărat și o mașină anul trecut, pe care ar fi plătit 100 de mii de lei.