point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 637

Chişinău: Patru gherete noi, instalate ilegal chiar sub nasul Preturii Botanica

Funcţionarii Preturii spun că nu au văzut gheretele până astăzi. Foto: trm.md
Funcţionarii Preturii spun că nu au văzut gheretele până astăzi. Foto: trm.md

Un agent economic din capitală şi-a instalat câteva gherete chiar în apropierea Preturii Botanica, asta în condiţiile în care Primăria nu mai permite acest lucru încă din 2010.

Deşi sunt chiar sub nasul lor, funcţionarii Preturii spun că nu le-au văzut până astăzi, dar au dat asigurări că acestea vor fi demontate.

Cele patru gherete, cu o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi fiecare, sunt amplasate pe bulevardul Dacia, în faţa unui centru comercial.

În două dintre gherete agentul economic vinde deja veselă, flori artificiale şi chiar haine. Vânzătoarele au refuzat să vorbească în faţa camerelor de luat vederi.

La scurt timp, şi-a făcut apariţia şi proprietarul unităţilor comerciale, care s-a arătat deranjat de prezenţa echipei de filmare.

Reprezentanţii Preturii Botanica spun însă că agentul economic are autorizaţie doar pentru comerţ stradal, nu şi pentru instalarea gheretelor, pe care, de fapt, nici nu le-ar fi observat până acum, deşi se află în apropierea Preturii.

Arhitectul-şef al sectorului Botanica, Igor Vrabie, a declarat că în cel mai scurt timp, printr-o dispoziţie a pretorului Vladimir Guriţenco, cele patru gherete vor fi demontate.