point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 517

Admiterea 2010 în România

Anul acesta înscrierea la instituţiile de învâţământ preuniversitar şi superioare se va face fără examen, pe baza mediei de admitere. Perioada de depunere a dosarelor de înscriere începe la 21 iulie. Data limită de expediere a dosarelor este 31 iulie 2010, anunţă portalul apropomagazin.md. Absolvenții ciclului gimnazial şi de liceu din Republica Moldova pot depune dosarul de înscriere la sediul misiunii diplomatice a României din Chișinău, Bălți şi Cahul. Rezultatele repartizării în clasa a IX-a ...

Anul acesta înscrierea la instituţiile de învâţământ preuniversitar şi superioare se va face fără examen, pe baza mediei de admitere. Perioada de depunere a dosarelor de înscriere începe la 21 iulie. Data limită de expediere a dosarelor este 31 iulie 2010, anunţă portalul apropomagazin.md.

Absolvenții ciclului gimnazial şi de liceu din Republica Moldova pot depune dosarul de înscriere la sediul misiunii diplomatice a României din Chișinău, Bălți şi Cahul.

Rezultatele repartizării în clasa a IX-a a elevilor din Republica Moldova vor fi afișate la Inspectoratul Școlar Iași la data de 12 august 2010. Cei care s-au înscris pentru admiterea în universităţi vor cunoaşte rezultatele după data de 20 august 2010. Rezultatele vor fi postate pe site-ul www.edu.ro/relatii internationale/romanii de pretutindeni, iar contestarea lor va putea fi făcută timp de trei zile de la data publicării rezultatelor.

Ede menţionat faptul că, pentru anul de studii 2010-2011, guvernul român oferă Republicii Moldova 4750 de burse, aproape dublu faţă de anul de studii care a trecut.