point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 729

Hackerul care a spart site-ul Judecătoriei Botanica a ajuns pe mâna poliției

A fost identificat hakerul, care a intrat ilegal pe site-ul Judecătoriei Botanica. Acesta riscă să stea 3 ani după gratii pentru că ar fi vrut să testeze o nouă metodă de spargere a paginilor web. Hakerul, poreclit Black Angel, a postat pe site o poză tridimensională din filmul Batman.

Site-ul Judecătoriei Botanica a fost spart săptămâna trecută. Suspectul nu a fost audiat de procurori, pentru că Judecătoria nu a scris deocamdată plângere la Procuratură. Responsabilii din cadrul Ministerului Justiţiei presupun că prin această spargere, suspectul ar fi încercat să depisteze gradul de protecţie al site-ului.

Procurorii au identificat 3 tineri, care ar fi fost plătiţi să scrie pe internet mesaje defăimătoare în adresa a 12 funcţionari. Printre aceştia figurează şefi ai unor instituţii de stat şi deputaţi. Anterior, viceguvernatorul Băncii Naţionale, Emma Tăbârţă, s-a plâns la poliţie că persoane necunoscute îi scriu electronic mesaje denigratoare în adresa sa. Ulterior, oamenii legii au identificat infractorul, care a fost amendat cu 1000 de lei.