point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 1430

Cum de evitat pierderea vederii ®

Cum de evitat pierderea vederii ®
Cum de evitat pierderea vederii ®

Vederea - unul din cele cinci simţuri care ne ajută să percepem imaginile, o capacitate indispensabilă a cărei tulburări persistente ne alarmează.

Orice sfaturi oferite de profesioniști pentru păstrarea vederii sunt zadarnice până la momentul când persoana se confruntă cu o problemă, după care, de cele mai multe ori, consecinţele nu mai pot fi prevenite. Ochelarii şi lentilele sunt administrate în scop de tratament. Acestea reprezintă, de fapt, o protezare a vederii.

Omul are 32 dinți. Chir şi un singur dinte, atunci când doare, ne face să mergem la medic. De ce, în acest caz, nu realizăm că avem doar DOI ochi? ... Înţelegeţi la ce ne referim?...

Ochii au zone mai vulnerabile:

- În primul rând, este ochiul în sine - un instrument sensibil şi puţin protejat, dar care ne oferă percepția de bază a imaginii lumii înconjurătoare;

- În al doilea rând, afecţiunile vederii nu sunt întotdeauna uşor detectabile, adică persoana, în special dacă aceasta este un copil, poate, pur și simplu, să nu fie conștientă de faptul că vede rău.

De fapt, vederea unui copil necesită o atenţie deosebită. În cazul copiilor, acţionarea promptă are o importanţă primordială.

În primii ani de viață a copilului vederea acestuia se dezvoltă cu o intensitate sporită. Fiecare părinte trebuie să știe că toate problemele majore legate de vederea la copii apar la vârsta de până la 7 ani. După 7 ani, sistemul vizual al copilului devine suprasolicitat în legătură cu încadrarea acestuia în învăţământul şcolar. Anume în această perioadă încep să se dezvolte unele afecţiuni care nu au fost observate sau prevenite anterior: miopie, astigmatism, ambliopie.

În cazul tinerilor, care nu au tulburări de vedere şi care nu sunt ereditar predispuşi acestui risc, este suficient un examen oftalmologic la fiecare 3-5 ani.

Persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40-64 ani, oftalmologii le recomandă să verifice vederea la fiecare 2-4 ani, iar dacă sunteți trecut de 65 de ani, este necesar să examinaţi vederea o dată în an sau o dată în doi ani. Totuşi, în ultimul caz, frecvența examinărilor depinde de specificul individual, și, prin urmare, aveţi nevoie de sfatul medicului oftalmolog.

În general, riscului sunt supuşi maturii și vârstnicii, precum şi persoanele care suferă de diabet și alte boli care pot afecta vederea. În plus, factorul ereditar și/sau traumele cauzate în trecut pot spori acest risc.

Diagnosticul regulat și temeinic al ochilor este cel mai bun mod de prevenire a afecţiunilor acestora.

Grație echipamentelor de ultimă generație și celor mai moderne tehnici, procedura de examinare a ochilor în cadrul centrelor noastre necesită în prezent mai puţin timp și este absolut nedureroasă. Iar în cazul copiilor, procedura se realizează de la o distanţă de 1  metru.

Echipamentul modern ne permite nu doar să determinăm numărul de dioptrii în cazul miopiei sau hipermetropiei, dar și să constatăm prezența unei afecţiuni, care a debutat cu mult timp în urmă. Cu ajutorul echipamentului dat poate fi fixată orice, chiar și cea mai mică abatere. Putem depista afecţiunile ochilor chiar şi la etapa precoce și putem începe tratamentul afecţiunilor atunci când funcţia ochiului încă nu a avut de suferit în mod semnificativ.

Topograful cornean computerizat ne permite timp de câteva secunde să scanăm întreaga suprafață a corneei ochiului, să măsurăm topografia acestuia și capacitatea de refracție în fiecare punct. Examinarea realizată prin intermediul topografului cornean ne permite să ne asigurăm de faptul că pacientul are,   într-adevăr, nevoie de o corecție cu laser excimer.

Fără examinarea fundului de ochi nu poate fi stabilită dinamica dezvoltării unei stări patologice, fapt absolut necesar în caz de glaucom, patologii intracraniene. Imaginile digitale ale fundului de ochi permit monitorizarea cu precizie maximă a dinamicii bolii și detectarea acesteia.

Tomografia optică coerentă a oferit un mod absolut nou de vizualizare a structurilor segmentului posterior al ochiului. Aceasta a extins posibilităţile de diagnosticare a unui număr mare de afecţiuni ale retinei și ale nervului optic.

Cu ajutorul autorefractometrului se poate determina refracția ochilor și se poate efectua corecția vederii de orice complexitate.

Perimetria computerizată a ochilor este cea mai rapidă, nedureroasă și sigură metodă pentru determinarea tulburărilor câmpului vizual. Această tehnică modernă depistează precoce mai multe tulburări ale sistemului vizual, glaucomul, afecţiunile retiniene, şi altele afecţiuni. Iar monitorizarea anuală a perimetriei ochiului permite elaborarea, cu cea mai mare precizie, a unui tratament eficient.

USG a ochiului este o metodă de examinare utilizată în oftalmologie pentru detectarea unui spectru larg de patologii oculare. Este un mod sigur, informativ, și, uneori, chiar indispensabil, cu precădere, în cazul diagnosticării afecţiunilor intraoculare sau a anomaliilor structurale, cu medii oculare total sau parţial opace.

Dispunem de seturi de lentile pentru ochelari, care permit clientului să stabilească pe loc nivelul de toleranță și confort în purtarea acestor lentile. Acest lucru optimizează procesul de alegere a lentilelor în baza recomandărilor medicului și specificului profesiei clientului.

Rezultatele diagnosticării sunt introduse într-o fişă medicală. Datele din reţetă se pot reconstitui şi în cazul unei diagnosticări repetate se poate compara schimbările parvenite în refracția ochiului și acuitatea vizuală. Important! Perioada de valabilitate a unei reţete pentru lentile de ochelari/lentile de contact este de 1 an.

Examinarea ochilor cu utilizarea echipamentului computerizat permite diagnosticarea cu precizie și ajută pacientul să evite surprizele neplăcute. Acesta oferă o imagine completă a stării vederii.

În plus, este de reţinut faptul că, tulburările de vedere nu reprezintă doar un proces, care are loc la nivelul ochilor, ca organ separat. Este necesar a interveni prin examinarea complexă a tuturor organelor, deoarece schimbările în țesuturile unui organ nu pot avea loc separat de alte țesuturi ale organelor.

Dacă depistaţi careva din următoarele simptome, este necesar să urmaţi o examinare a unui oftalmolog:

o  Umflarea pleoapelor;

o  Modificarea culorii irisului;

o  Ochi încrucişaţi;

o  Pete în centrul câmpului vizual;

o  Focusare dificilă asupra obiectelor amplasate în apropiere sau departe;

o  Vedere dublă;

o  Senzaţie de ochi uscaţi, mâncărime,usturime;

o  Eliminări sau lăcrimare excesivă;

o  Durere la nivelul ochiului;

o  Pete şi strălucire;

o  Halouri în jurul sursei de lumină;

o  Imagini înceţoşate sau neclare;

o  Pierderea vederii periferice;

o  Roșeața ochilor sau în jurul acestora;

o  Liniile drepte par ondulate sau curbe;

o  Pierdere bruscă a imaginii;

o  Dificultăți de adaptare a vederii în încăperi întunecoase;

o  Sensibilitate excesivă la lumină;

o  Vedere neclară.

Fiţi sănătoşi și aveţi grijă de sănătatea dvs. !!!

Puteti primi consultare on-line pe pagina

https://www.facebook.com/Optic-Lux-262071477168373/?fref=ts\

Toate serviciile de diagnosticare puteti primi in reteaua Centrilor Oftalmologice - Opticlux