Nutriționistul Luis Alberto Zamora a vorbit despre impactul alimentelor ultraprocesate (AUP) asupra duratei de viață. El s-a referit la un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Michigan, care a evaluat câte minute din viață pot fi pierdute de persoanele care consumă AUP populare, transmite gazeta.ru.Conform studiului, consumul unui hot-dog reduce viața cu aproximativ 36 de minute, iar dacă acesta este însoțit de o băutură răcoritoare, acest interval crește cu încă 12 minute. Cu toate acestea, nu toate rezultatele au fost negative: oamenii de știință au descoperit că anumite tipuri de pește pot prelungi viața cu 28 de minute.În cadrul studiului au fost analizate peste 5.800 de produse alimentare americane, iar pericolul acestora pentru sănătate a fost evaluat pe baza conținutului de aditivi și a micronutrienților și macronutrienților, precum grăsimile, caloriile și zaharurile. S-a constatat că multe produse populare, cum ar fi hot-dogurile, pizza și pastele cu brânză, scurtează durata de viață, în timp ce fructele, legumele și chiar sandvișurile cu unt de arahide și gem contribuie la longevitate.Doctorul Olivier Joly, care a condus cercetarea, a subliniat că mici schimbări în dietă pot aduce îmbunătățiri semnificative ale sănătății. El a subliniat că fiecare 10% de calorii provenite din fructe și legume în loc de carne de vită și carne procesată pot prelungi viața cu aproximativ 48 de minute.Baconul și cheeseburgerii au fost, de asemenea, menționate ca produse care pot crește riscul de scurtare a vieții, reducând durata de viață cu șase și nouă minute, respectiv.Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.