point news
Новости
  • 1
  • 0
  • 231

ZdG: Tancul de la Cornești a fost adus în ordine de socialiști

ZdG: Tancul de la Cornești a fost adus în ordine de socialiști
ZdG: Tancul de la Cornești a fost adus în ordine de socialiști

La începutul acestui an, peste tancul de la Cornești (raionul Ungheni) au fost aruncate câteva kilograme de vopsea roșie, galbenă și albastră – culorile tricolorului.

Mai mulți reprezentanți ai Partidului Socialiștilor (PSRM) din Ungheni au revopsit în scurt timp tancul și postamentul în culoarea verde, scrie zdg.md.

Primarul de Cornești, Vera Buga, a declarat pentru Expresul că a auzit despre cele întâmplate dar, din cauza că tancul nu se află în gestiunea primăriei, autoritățile locale nu au intervenit în niciun fel. Totodată, la primărie nu a fost depusă nicio plângere cu privire la acest incident.

Reprezentanții PSRM Ungheni, au declarat într-un comentariu pe facebook, că din numele deputatului socialist Ghenadi Mitriuc a fost făcută o interpelare către Inspectoratul de Poliție, care urmează să investigheze incidentul.

Tancul a fost instalat pe unul dintre dealurile de la Cornești în perioada anilor `70, ai secolului trecut. Ultima oară, tancul s-a aflat în atenția publică în primăvara anului 2016, când ministrul Apărării din acea perioadă, Anatol Șalaru, a decis să-l înlăture. Împotriva acestei intenții au protestat reprezentanți ai Partidului Socialist, care au declarat că tancul este un monument istoric.

Citește continuarea articolului pe zdg.md.

1 comentarii. adaugă
bourne 13 ianuarie 2018, 13:51 block
bourne
bourne
13 ianuarie 2018, 13:51

Vot ato sotoalisti mogut s Plahatniukom ne mogut vorvati i vibrraiut mixt vibori a tank pokrasiti ato kak 2 palsyza abosati

0
înainte →
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!