point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 103

Vor fi înăsprite condițiile pentru importurile de păsări în Moldova

Măsuri anti-gripă aviară. Reguli noi la importul de păsări
Măsuri anti-gripă aviară. Reguli noi la importul de păsări

Condiţiile pentru importurile de păsări în Moldova vor fi înăsprite.

Potrivit agenţiei Infotag, Guvernul a aprobat în şedinţa de joi Norma sanitar-veterinară în acest sens.

Potrivit ministrului Agriculturi, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, introducerea normei speciale este necesară pentru prevenirea introducerii pe teritoriul ţării a bolilor infecţioase, în special a gripei aviare.

Potrivit hotărârii de guvern, păsările importate trebuie să fie crescute în captivitate; să fi fost supuse testului de laborator pentru detectarea virusului gripei aviare şi pentru virusul bolii Newcastle, între 7 şi 14 zile înainte de expediere, iar rezultatele să fi fost negative; să nu fi fost vaccinate împotriva gripei aviare; să fie însoţite de un certificat sanitar-veterinar eliberat de autoritatea competentă a ţării exportatoare.

Totodată, fiecare pasăre trebuie să fie identificate cu un număr de identificare individual cu ajutorul unui inel montat pe picior fără sudură, cu semn distinctiv sau cu un microcip care să conţină cel puţin codul ISO al ţării exportatoare. Păsările trebuie să fie transportate în containere identificate individual cu un număr de identificare la exterior, care trebuie să corespundă numărului de identificare din certificatul sanitar-veterinar. Documentul mai conţine cerinţe faţă de vehiculele de transportare a păsărilor.

0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!