point news
Новости
  • 3
  • 1
  • 2194

Valeriu Munteanu, despre tragedia de la Sângerei: Vânătoarea era ilegală

Valeriu Munteanu, despre tragedia de la Sângerei: Vânătoarea era ilegală
Valeriu Munteanu, despre tragedia de la Sângerei: Vânătoarea era ilegală

Valeriu Munteanu, fostul ministru al Mediului, crede că vânătoarea din această dimineață în care a decedat o persoană a fost ilegală.

”Am urmărit conferința de presă a MAI pe cazul omorului din această dimineață a unei persoane la vânătoare, la Sângerei și trebuie să constat că există mai multe erori primare de interpretare a legii, care dacă vor fi luate ca bază, aprecierea cazului va fi una incorectă.

Legea Regnului Animal nr. 439 din 1995, Anexa nr. 1, punctul 27 stabilește foarte clar: „ Aflarea persoanelor pe terenuri de vînătoare, inclusiv pe căile de acces comun cu arme neincluse în toc, în stare montată, gata pentru aplicare, cu alte unelte de vînătoare, precum şi cu cîini şi păsări de vînătoare (şoimi) sau cu producţie de vînat, se egalează cu vînătoarea.”, asta înseamnă în mod implicit că vânătorii nu pot să urce în mașină cu armele încărcate, unica rațiune pentru care vânătorii pot face acest lucru este pentru a continua vânătoarea, eventual din automobil, așa cum se practică pe larg în Republica Moldova. Din păcate.

Orice inspector de mediu și vânător știu mult-prea-bine că depistarea vânătorului cu arma încărcată în unitatea de transport este calificată drept încălcare a regulilor de vânătoare. Conform punctului 35 coroborat cu punctul 36 al aceleiași Anexe la Legea Regnului Animal, această acțiune este calificată drept braconaj, deci vânătorii de la Sângerei au realizat astăzi o acțiune de braonaj și această acțiune trebuie calificată în această cheie.

Deci vânătoarea era ilegală. Altfel, vânătorii ar fi descărcat armele încă în stufărie”, a scris Munteanu pe Facebook.

Amintim că un vânător, în vârstă de 48 de ani, a fost împușcat mortal în dimineața zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, în timpul unei vânători de fazani în extravilanul localității Nicolaevca din raionul Sângerei.

3 comentarii. adaugă
joinup 13 ianuarie 2018, 18:23 block
joinup
joinup
13 ianuarie 2018, 18:23

Toti din pl au aceias boala psihica!!!!!ĺ!!

2
vake 14 ianuarie 2018, 09:06 block
vake
vake
14 ianuarie 2018, 09:06
joinup
Toti din pl au aceias boala psihica!!!!!ĺ!!
întreg comentariu minimizeaza

Persoana data este vinovata de omor ,pentru ca este interzis sa te afli,ori ca in aceasta situatie sa te urci in automobil cu arma incarcata.Amu e moda ,fiecare individ ce are bani ,automat se face si vinator.Eu propun ca sa se faca cursuri de invatat vinatoria si securitatea la vinat cu examen de absolvire.In fiecare an avem in tara atitea oameni impuscati la vinatoare.

0
gangstermd1 14 ianuarie 2018, 09:33 block
gangstermd1
gangstermd1
14 ianuarie 2018, 09:33

ei vad animale dupa sarbatori,pasari creirul e tulbur

2
înainte →
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!