point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 102

Mii de cărți adunate în România, pentru o școală din Călărași

Mii de cărți adunate în România, pentru o școală din Călărași.
Mii de cărți adunate în România, pentru o școală din Călărași.

De 1 Decembrie, orașul Covasna din România a dăruit peste 1.320 de cărți orașului înfrățit Călărași din Republica Moldova.

Primăria orașului Covasna a lansat o nouă ediție a campaniei de colectare de cărți românești, destinate elevilor și tinerilor din orașul Călărași al Republicii Moldova. Strângerea cărților se va încheia pe 1 martie 2018, scrie covasnamedia.ro.

„Având în vedere că în 27 martie sărbătorim Unirea Basarabiei cu România, facem un apel lansare de strângere de carte românească pentru preşcolari şi elevi pentru a putea fi donate oraşului frate. (...) De asemenea, cei care doresc să lase un mesaj pentru elevii şi tinerii din Călăraşi, sunt rugaţi să anexeze la tabel mesajul lor. Vă rugăm, ca în limita posibilităţilor, cărţile donate să fie noi”, arată mesajul reprezentanților Primăriei Orașului Covasna.

Cărțile se depun la secretariatul primăriei. „Să ajutăm, cu sprijinul tuturor instituțiilor din oraș, al firmelor și persoanelor fizice, al elevilor și cadrelor didactice, la creșterea procentului de carte românească în bibliotecile din Republica Moldova”, spun reprezentanții autorităților locale.

De Ziua Naţională a României cărţile donate de către covăsneni la începutul anului 2016, au trecut Prutul ajungând la Călăraşi, Republica Moldova, mai informează aceeași sursă. Este vorba, mai exact, de 1.324 de cărți, care au fost distribuite cu ajutorul Primăriei din Călărași, bibliotecilor din orașul înfrățit Covasnei. 

0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!