point news
Новости
  • 1
  • 0
  • 316

PDM: Vom respecta voința cetățenilor de a-și alege direct deputații, dar și recomandările Comisiei de la Veneția

Partidul Democrat din Moldova rămâne ferm angajat în procesul de reformare politică.
Partidul Democrat din Moldova rămâne ferm angajat în procesul de reformare politică.

După ce Comisia de la Veneția a prezentat autorităților moldovenești avizul privind modificarea sistemul electoral, Partidul Democrat a emis o declarație în acest sens.

Potrivit formațiunii, aceasta va ține cont de recomandările tehnice și juridice ale Comisiei și le va include în proiectul care urmează să fie supus votării, scrie hotnews.md.

„Partidul Democrat din Moldova rămâne ferm angajat în procesul de reformare politică. Vom respecta până la capăt dorința cetățenilor de a vota direct deputații la viitoarele alegeri - o promisiune pe care aproape toate partidele din Republica Moldova au făcut-o în alegerile din ultimii ani și nu au îndeplinit-o până în prezent. În același timp, PDM va susține modificările necesare pentru ca schimbarea sistemului electoral să se facă în concordanță cât mai bună cu recomandările tehnico-juridice ale experților Comisiei de la Veneția”, se spune în declarația emisă de Partidul Democrat.

Democrații apreciază că poziția Comisiei de la Veneția prin care respectă dreptul suveran al Moldovei de modificare a sistemului electoral. Cu toate acestea, PDM subliniază că la aprobarea deciziei în acest sens va ține cont de părerile tuturor. În acest sens, Partidul Democrați urmează să inițieze consultări cu deputații din Parlament și oficiali din afara țării.

„După ce a analizat inițiativa transmisă, Comisia de la Veneția a venit cu un set de recomandări de ordin juridic, a recunoscut dreptul suveran al Republicii Moldova de a decide schimbarea sistemului electoral și a recomandat existența unui consens larg în societate. Ca urmare, PDM va analiza în zilele următoare fiecare recomandare din documentul Comisiei de la Veneția și va căuta soluțiile necesare pentru adaptarea inițiativei privind schimbarea sistemului electoral la recomandările tehnico-juridice ale experților internaționali.

De asemenea, în zilele următoare vom avea consultări și cu deputații din Parlamentul Republicii Moldova pe subiectul recomandărilor Comisiei de la Veneția, dar și cu oficiali din afara țării, inclusiv cu experții Comisiei de la Veneția”, se mai spune în declarație.

1 comentarii. adaugă
opelion22 16 iunie 2017, 21:28 block
opelion22
opelion22
16 iunie 2017, 21:28

criminalilor da nu respectati vointa cetatenilor ca aveti un reiting de 2 procente ,si sa faceti alegeri anticipate asa cu sistemul actual ...asta e vointa cetatenilor

0
înainte →
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!