point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 104

Municipiul Suceava se va înfrăţi cu oraşul Soroca

Municipiul Suceava se va înfrăţi cu oraşul Soroca
Municipiul Suceava se va înfrăţi cu oraşul Soroca

Înfrăţirea dintre municipiul Suceava şi oraşul Soroca - al doilea ca mărime şi importanţă din Regiunea de Nord a Republicii Moldova, va fi discutată în şedinţa de Consiliu Local de luna aceasta, care se va ţine chiar de Ziua Bucovinei, scrie monitorulsv.ro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, iniţiatorul proiectului de hotărâre, a precizat că a fost obţinută deja aprobarea pentru înfrăţire, din partea Ministerului de Externe, încât nu există piedici în luarea acestei decizii, care leagă două localităţi care au în comun nu doar o îndelungată istorie, ci mai ales cele două cetăţi ale lui Ştefan cel Mare.

Cetatea Sorocii a fost ridicată în piatră de renumitul domnitor moldovean Ştefan cel Mare în 1489 şi renovată în forma actuală de Petru Rareş, relatează Radio Chișinău

Ambele cetăţi – Suceava şi Soroca, alături de cea din Hotin, fac parte dintr-un proiect finanţat din fonduri europene - „Perle medievale”.

Înfrăţire cu Bethlehem, în primăvară

O altă înfrăţire ale cărei baze au fost puse de curând este cea cu Bethlehem, locul de naştere al lui Iisus, vizitat recent de primarul Sucevei.

„Chiar dacă este un oraş mic, de 28.000 de locuitori, are o încărcătură spirituală deosebită, acolo s-a născut Mântuitorul, domnul nostru Iisus Hristos, motiv pentru care are foarte multe înfrăţiri cu oraşe mari – Lisabona, Sankt Petersburg, Atena, Strasbourg. Vreau ca în primăvară, după sărbătorile pascale, să mergem acolo, la Bethlehem, să semnăm acordurile de înfrăţire. Până atunci vom solicita aprobarea Ministerului de Externe, aşa cum prevede legislaţia în vigoare”, a precizat Ion Lungu.

0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!