point news
Новости
  • 5
  • 0
  • 379

Diacov e de părere că Băsescu a venit în R. Moldova să vândă iluzii despre o eventuală Unire

Diacov e de părere că Băsescu a venit în R. Moldova să vândă iluzii. Foto: adevarul.ro
Diacov e de părere că Băsescu a venit în R. Moldova să vândă iluzii. Foto: adevarul.ro

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PDM), Dumitru Diacov, consideră că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a venit în R. Moldova doar pentru voturi și că „oamenii serioși” de la București nu au nevoie de Unirea celor două state românești.

„Băsescu a terminat în România și acum a venit în R. Moldova să vândă iluzii. Eu am discutat practic cu toți liderii politici din România și nu am auzit pe nimeni discutând despre Unire. E vorba de oameni serioși. Nu am acceptul lor să le dau numele. Dar sunt oameni cu funcții înalte, chiar și astăzi unii dețin aceste funcții”, a spus Diacov în cadrul unei emisiuni televizate de la TVC21, citat de Ziarul Naţional.

Potrivit lui Diacov, „oamenii foarte serioși” cu care a discutat ar fi spus că România „are nevoie ca R. Moldova să fie un fel de bufer” (zonă tampon - n.r.).

„Ei mai vor ca R. Moldova să fie democratică, civilizată și așa mai departe. De asemenea, România nu are potențialul, iar domnul Băsescu știe asta, să-și pună în spate R. Moldova. Mai e o problemă delicată cu minoritățile, cu starea de spirit care există în R. Moldova, dar și în unele zone ale României. De aceea, oamenii serioși spun că nu au nevoie de Unire. Iar oamenii care au nevoie de voturi vin aici. Era clar că Băsescu nu mergea în Parlamentul României fără voturile din R. Moldova. Dacă vine flăcăul acesta și spune că o să aveți pensii mari, dar nu spune că pentru aceste pensii trebuie de muncit… El spune hai să ne unim și o să avem pensii. Cine are de gând să ne plătească nouă pensii mai mari?”, s-a întrebat Diacov.

De menționat că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost zilele trecute în R. Moldova pentru a promova Unirea celor două state românești, program asumat de Partidul Mișcarea Populară din România și Partidul Unității Naționale din R. Moldova. Băsescu a subliniat că R. Moldova nu are șanse să se integreze în UE, iar unica șansă pentru a ajunge în marea familie europeană este Unirea cu România. Fostul președinte a mai adăugat că Unirea ar putea avea loc în următorii zece ani.


4 comentarii. adaugă
virgilius 13 octombrie 2017, 08:47 block
virgilius
virgilius
13 octombrie 2017, 08:47

Diacule, tu vinzi iluzii de cant ai aparut pe scena politica a R. Moldova. Mai bine nu apareai...

2
vake 13 octombrie 2017, 08:51 block
vake
vake
13 octombrie 2017, 08:51

Mai spun inca o data.Diacov e dat pe pamint si in deosebi Moldovei sa faca numai rau.Acest tip nu are prin ce se mentiona si face numai rele.Plahotniuc a fost adus de Diacov in politica si in parlament.Acest HAOS in tara este datorita,in mare parte a lui /PRESEDINTELE DE ONOARE/.Acest fost agent a KGBului ,da fosti agenti al kgb nu exista la rusi, ca dai acordul de angajare pe viata sa colaborezi cu aceste organe.Tot Diacov la facut presedinte pe Lucinschii,care adusese tara sa primeasca oamenii salariul si pensiile in galosi .Meritul lui Basescu ca a dus tara in UE,da Diacov pe ultima treapta de dezvoltare si nivelului de trai Moldova.

0
opelion22 13 octombrie 2017, 09:21 block
opelion22
opelion22
13 octombrie 2017, 09:21

diacile dracule ,tu ai vindut si tara si iluzii oamenilor ,ar fi bine ca restul vietii sa stai in puscarie ,cu toate ca ar fii o pedeapsa foarte blinda pentru un criminal ca tine...
BSESCU bravo ,a facut cel mai mult pentru moldoveni ,daca nu era el si astazi dadeam cite 4000 de euro sa ajungem in europa

0
charmant 13 octombrie 2017, 10:56 block
charmant
charmant
13 octombrie 2017, 10:56

Diacov esti blestemat pana in maduva oaselor ...la cat rau ai facut acestui popor ...de ce te temi de Basescu ? ca daca vine el sau s-ar produce Unirea locul tau el la puscarie dobitocule

0
înainte →
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!